Life

Άρης Σερβετάλης: Ήμουν στο περιθώριο όταν είχα κόκκινα μαλλιά, είμαι και τώρα που μιλάω για τον Θεό

Άρης Σερβετάλης: Ήμουν στο περιθώριο όταν είχα κόκκινα μαλλιά, είμαι και τώρα που μιλάω για τον Θεό
«Οι φίλοι μου είπαν “αυτός έχει ξεφύγει τελείως”», περιέγραψε ο Σερβετάλης.

Για την πίστη του, αλλά και το γεγονός ότι η θρησκεία τον βοήθησε να γνωρίσει τον εαυτό του, όταν αντιλήφθηκε ότι δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τη δημοσιότητα, μίλησε ο Άρης Σερβετάλης.

Η συζήτηση για την Ορθοδοξία, στη συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Στούντιο 4» της ΕΡΤ ξεκίνησε με αφορμή την απόφαση που είχε πάρει να αποχωρήσει από την παράσταση «Ρινόκερος», λόγω των μέτρων για τον κορονοϊό στα θέατρα.

«Ο κανιβαλισμός είναι μέσα στην καθημερινότητά μας. Η δημοσιότητα είναι κανιβαλιστική», δήλωσε αναφερόμενος στην κατάσταση που αντιμετώπισε έπειτα από εκείνη την απόφασή του.

«Ο καθένας έλεγε την άποψή του χωρίς να γνωρίζει», συμπλήρωσε και τόνισε «Νομίζω ότι έχει αξία όταν πιστεύεις σε κάτι να αγωνίζεσαι για αυτό και να μην παρασύρεσαι είτε με τη μόδα, είτε με αυτό που επιτάσσει η μάζα. Να αντιστέκεσαι σε κάτι που δεν είναι σωστό».

Ο Άρης Σερβετάλης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι εκείνη την εποχή στήνονταν δημοσιογράφοι έξω από το σπίτι του, για μία δήλωσή του. «Ο άλλος σπούδασε εικονολήπτης για να στήνει καρτέρια σε πλατείες για να πάρει μία δήλωση;», αναρωτήθηκε.

«Φοβήθηκα ότι θα έχανα τον εαυτό μου»

Ο ηθοποιός εξομολογήθηκε ότι δεν ήταν σε θέση να διαχειριστεί την αναγνώριση που του έφερε η σειρά «Είσαι το ταίρι μου», όταν ήταν περίπου 22-23 ετών. «Δεν μπορούσα να ισορροπήσω, επομένως έπρεπε να αποτραβηχτώ. Δεν αισθανόμουν χαρά μέσα σε αυτό», δήλωσε.

«Ήταν σαν να είχα χάσει τον εαυτό μου και είπα καλό είναι να αποτραβηχτώ, να κάνω κάτι άλλο. Πήγα να δουλέψω σε σκάφη, να κάνω ξυλουργικές εργασίες», συμπλήρωσε. «Φοβήθηκα ότι θα έχανα τον εαυτό μου μέσα σε αυτό, χωρίς να ξέρω γιατί το κάνω. Μου φαινόταν ξένο, δεν έβλεπα τον εαυτό μου σε αυτό. Έτρεχα από πρόβα σε πρόβα, στο γύρισμα, να με παίρνουν τηλέφωνο για σποτάκια. Είπα δεν θέλω να το κάνω αυτό, είμαι σε μια κατάσταση που τρέχω και δεν ξέρω για ποιο λόγο. Ήταν χαοτικό. Ήταν ξεκάθαρο ότι ή θα φύγω, ή θα χωθώ μέσα σε αυτό και θα χαθώ εντελώς», πρόσθεσε.

Σερβετάλης: «Οι φίλοι μου είπαν “αυτός έχει ξεφύγει τελείως”»

Την εποχή που ζούσε όλα αυτά, ξεκίνησε η σχέση του με τον πνευματικό του και η εμβάθυνση της σχέσης του με την Ορθοδοξία.

«Με τη θρησκεία βρήκα τη συνταγή που δημιουργείται η σχέση με κάτι έξω από εσένα για να γνωρίσεις εσένα, τον εαυτό σου», δήλωσε.

«Όταν πιάσεις πάτο γίνεσαι τόσο αυτοκαταστροφικός που δεν μπορεί να σε βοηθήσει κανένας. Εκεί ή χάνεσαι, ή ζητάς μια βοήθεια άνωθεν και σου δίνεται», συμπλήρωσε.

Ερωτηθείς για τις αντιδράσεις που υπήρξαν όταν άρχισε να μιλά για την Ορθοδοξία περιέγραψε: «Έλεγαν ότι έχω τρελαθεί, έχω καεί, “αυτός έχει λαλήσει τελείως”… οι φίλοι μου είπαν “εντάξει, έχει ξεφύγει αυτός τελείως”. Όχι, είχα ξεφύγει, τώρα κάπως έρχομαι σιγά- σιγά».

«Παλιά ήμουν με κόκκινα- μπλε μαλλιά και ήμουν στο περιθώριο. Τώρα λες Ορθοδοξία, Θεός, πάλι στο περιθώριο», συμπλήρωσε.