Πρώτη φορά σε εκλογές νικητής είναι -και- ο τρίτος!

Πρώτη φορά σε εκλογές νικητής είναι -και- ο τρίτος! Φωτογραφία: INTIME/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ
Τι κέρδισε ο Παύλος Γερουλάνος στις κάλπες της περασμένης Κυριακής- Τα συν για την Άννα και τον Μιχάλη.

Πρώτος στις κάλπες αναδείχθηκε ο Νίκος Ανδρουλάκης και δεύτερος ο Χάρης Δούκας. Και όμως νικητής είναι και ο… τρίτος, ο Παύλος Γερουλάνος.

Έμπειροι δημοσκόποι, όπως ο Δημήτρης Μαύρος, εκτιμούσαν ότι με βάση την αλματώδη άνοδο που παρουσίαζε τις τελευταίες μέρες, αν οι εκλογές καθυστερούσαν μία ή δυο εβδομάδες, ο Παύλος Γερουλάνος δεν θα ήταν απλώς μεταξύ των δυο πρώτων, αλλά πιθανότατα ακόμα και πρώτος!

Η υπευθυνότητα που επέδειξε μετά τις κάλπες και κυρίως ο τρόπος που υποδέχθηκε την ήττα του, τον έκαναν ακόμα πιο συμπαθή στον κόσμο του ΠΑΣΟΚ και, κυρίως, στους πολίτες που δεν ανήκουν στο συγκεκριμένο κόμμα, εκτοξεύοντας τη δημοτικότητά του στα… ουράνια!

Ο Παύλος Γερουλάνος κατόρθωσε το ακατόρθωτο. Να μην είναι στους δυο πρώτους και να είναι για πολλούς ίσως και ο πραγματικός νικητής!

Σε κάθε περίπτωση και αναμένοντας το αποτέλεσμα της Κυριακής το συμπέρασμα που μπορούμε να βγάλουμε είναι ότι ο Παύλος Γερουλάνος είναι ο εν αναμονή αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, αν ο πρόεδρος που θα εκλεγεί την Κυριακή ηττηθεί από τον Κυριάκο Μητσοτάκη στις προσεχείς εκλογές.

ΥΓ1: Η Άννα Διαμαντοπούλου μπορεί να μην διεκδικεί την Κυριακή την ηγεσία επέστρεψε. Μπορεί να την κατηγορούν ότι γύρισε στο ΠΑΣΟΚ γιατί δεν της έδωσε θέση ο Μητσοτάκης, η αλήθεια είναι όμως πως αν ήθελε θα είχε όποια θέση ήθελε. Εξάλλου διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ με τις πολιτικές της θέσεις, δεν τις έκρυψε καθόλου! Αλήθεια είναι, επίσης, ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα στήριξε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και συμμετείχε στο αντι-ΣΥΡΙΖΑ μέτωπο. Το ίδιο για ένα διάστημα έκανε όλο το κόμμα της. Το 2019, άλλωστε, για ένα χρονικό διάστημα (μετά το απέσυρε) το ΠΑΣΟΚ διέρρευσε πως αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν είχε αυτοδυναμία η Χαριλάου Τρικούπη θα του παρείχε ψήφο ανοχής! Μην τα ξεχνούμε!

ΥΓ2: Πολύ καλά πήγε και ο Μιχάλης Κατρίνης. Ο μόνος που πήγε κόντρα στο ρεύμα και διεκδίκησε την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τασσόμενος υπέρ της ίδρυσης ενός νέου κόμματος που θα εκφράζει το σύνολο της προοδευτικής παράταξης. Σαφώς και θα παίξει ρόλο στο μέλλον.

ΥΓ3: Εκτιμάμε και την απόφαση της Νάντιας Γιαννακοπούλου να το πάει ως το τέλος...