Life

Η κακή συνήθεια που έκοψε ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο

Η κακή συνήθεια που έκοψε ο βασιλιάς Κάρολος μετά τη διάγνωσή του με καρκίνο
Αν και η αλλαγή συνηθειών δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά σε προχωρημένη ηλικία, ο βασιλιάς Κάρολος φαίνεται πως δεν είχε άλλη επιλογή μετά την πρόσφατη διάγνωση με καρκίνο.

Σε ηλικία 75 ετών, ο Βρετανός βασιλιάς υιοθέτησε μια νέα διατροφική συνήθεια, την οποία μέχρι πρότινος απέφευγε: το μεσημεριανό γεύμα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, που μας μεταφέρει το HealthStat, ο Κάρολος, που εδώ και χρόνια θεωρούσε το μεσημεριανό «πολυτέλεια» που δεν χωρούσε στο γεμάτο πρόγραμμά του, πλέον προσθέτει ένα σνακ στη μέση της ημέρας. Οι γιατροί του, μετά τη διάγνωση με καρκίνο, τον συμβούλεψαν να τρώει μεσημεριανό, ώστε να διατηρεί τις δυνάμεις του.

Μια πηγή κοντά στον βασιλιά αποκάλυψε: «Με λίγη απροθυμία, ο Βασιλιάς πλέον τρώει κάτι ελαφρύ το μεσημέρι – συνήθως μισό αβοκάντο, για να τον κρατά σε ενέργεια κατά τη διάρκεια της ημέρας. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό όταν αντιμετωπίζεις προβλήματα υγείας».

Ο Κάρολος άλλαξε το αυστηρό διατροφικό του πρόγραμμα

Νωρίτερα φέτος, ο Κάρολος υποβλήθηκε σε ιατρική επέμβαση για διόγκωση του προστάτη, όπου οι γιατροί του εντόπισαν καρκίνο. Παρότι δεν έχει γνωστοποιήσει το είδος του καρκίνου, το νέο διατροφικό πρόγραμμα αποτελεί μέρος της θεραπευτικής του αγωγής.

Η απόφαση να προσθέσει το μεσημεριανό στη ρουτίνα του δεν ήταν εύκολη. Για χρόνια, ο Βασιλιάς ακολουθούσε αυστηρό πρόγραμμα που δεν περιλάμβανε γεύμα στη διάρκεια της ημέρας. Ο πρώην γραμματέας τύπου του, Τζούλιαν Πέιν, είχε δηλώσει ότι «ο Βασιλιάς ποτέ δεν έτρωγε μεσημεριανό. Γι' αυτό και όσοι τον συνόδευαν σε δημόσιες εμφανίσεις, έπρεπε να έχουν φάει γερό πρωινό ή να κουβαλούν μαζί τους κάποιο σνακ».

Η καθημερινότητα του Καρόλου είναι αδιάκοπη, με τη μέρα του να ξεκινά με ειδήσεις στο ραδιόφωνο και ένα απλό πρωινό που αποτελείται από εποχιακά φρούτα και σπόρους. Αντί να σταματήσει για φαγητό το μεσημέρι, συνηθίζει να βγαίνει έξω για έναν σύντομο περίπατο, καθώς δεν του αρέσει να μένει κλεισμένος μέσα.

Μετά τη διάγνωση, όμως, ο Βασιλιάς αναγκάστηκε να προσαρμοστεί, με το αβοκάντο να γίνεται βασικό μέρος της μεσημεριανής του ρουτίνας – ίσως μια μικρή αλλά σημαντική αλλαγή για τη διατήρηση της υγείας του.