Ελλάδα

Σε realtime η κλήση στο κινητό του παραβάτη

Σε realtime η κλήση στο κινητό του παραβάτη
Ένα νέο, έξυπνο πληροφοριακό σύστημα που θα ενισχύσει το ενιαίο κέντρο διαχείρισης των καμερών κυκλοφορίας, προσφέροντας τη δυνατότητα άμεσης αποστολής των παραβάσεων τη στιγμή που αυτές καταγράφονται, ανακοίνωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου.

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό Σκάι, ο κ. Παπαστεργίου εξήγησε ότι στόχος είναι το σύστημα να λειτουργεί με τέτοιο τρόπο ώστε οι παραβάσεις να αποστέλλονται γρήγορα και αποτελεσματικά.

Σχετικά με την τοποθέτηση των 1.000 νέων καμερών που έχουν εξαγγελθεί, ανέφερε πως έχουν ήδη δημοπρατηθεί 388 κάμερες από την Περιφέρεια Αττικής, 12 από τον ΟΑΣΑ και 17 από την Αττική Οδό. Όλες αυτές οι κάμερες θα πρέπει να συνδεθούν σε ένα νέο πληροφοριακό σύστημα.

«Δεν θα χρειάζεται πλέον ένας υπάλληλος να μεταφέρει τις φωτογραφίες με στικάκι, καθώς αυτό θα γίνεται αυτόματα», διευκρίνισε ο υπουργός.

Μια ιδιωτική εταιρεία θα αναλάβει τη συντήρηση και λειτουργία των καμερών, ενώ το ενιαίο πληροφοριακό σύστημα θα διαχειρίζεται την αποστολή των παραβάσεων. Ο κ. Παπαστεργίου αποκάλυψε επίσης πως εξετάζεται η δυνατότητα αποστολής ειδοποίησης στο κινητό τηλέφωνο του παραβάτη τη στιγμή της παράβασης. Μόλις η τροχαία επιβεβαιώσει το συμβάν, η βεβαίωση της παράβασης θα αποστέλλεται αυτόματα στη θυρίδα του οδηγού, με τη δυνατότητα άμεσης ψηφιακής πληρωμής.