Life

Τυφώνας Μίλτον: Ο 43χρονος που έγινε διάσημος κάνοντας καγιάκ στον τυφώνα Helene, θα το επαναλάβει (βίντεο)

Τυφώνας Μίλτον: Ο 43χρονος που έγινε διάσημος κάνοντας καγιάκ στον τυφώνα Helene, θα το επαναλάβει (βίντεο) Φωτογραφία: TikTok
Ο Heller έγινε viral όταν κυκλοφόρησαν βίντεο με τον ίδιο να χρησιμοποιεί ένα καγιάκ ως μέσο διάσωσης από τον τυφώνα Helene και ετοιμάζεται για τυφώνα Μίλτον.

Παρά την εντολή εκκένωσης 5,5 εκατ. κατοίκων της περιοχής της Φλόριντα, λόγω της επέλασης του τυφώνα Μίλτον, ο Matt Heller, που είχε γίνει viral με το καγιάκ του στον προηγούμενο τον τυφώνα Helene παραμένει αμετανόητος και επιμένει ότι δεν προτίθεται να φύγει από την Τάμπα.

Ο Heller έγινε viral από λίγο καιρό όταν κυκλοφόρησαν βίντεο με τον ίδιο να χρησιμοποιεί ένα καγιάκ για να σωθεί. Μιλώντας στο CNN, αποκάλυψε ότι τα σχέδιά του δεν έχουν αλλάξει καθόλου, το ίδιο θα κάνει και στην περίπτωση του τυφώνα Μίλτον.

«Παρακολουθώ τον καιρό πολύ κοντά, το ζω αυτό 43 χρόνια ως κάτοικος της Φλόριντα, και το παίρνω σοβαρά, βλέπω τον καιρό, το σύστημα, είναι πολύ αργό όπως κινείται, εδώ σκοπεύω να μείνω. Έχω σωσίβιο, έξτρα μπαταρίες, είμαι πολύ πιο προετοιμασμένος και ελπίζω για το καλύτερο» σε στον CNN.

Στο ερώτημα αν ανησυχούν οι δικοί του, για την απόφασή του να ξαναβγεί έξω με το καγιάκ όπως έκανε με τον τυφώνα Helene, είπε πως «η μαμά μου μού είπε να φορέσω κράνος, για να προστατευτώ. Ελπίζω να μην καταστραφεί ή μην μου πέσει το κράνος» απάντησε γελώντας.

Πρόσθεσε ότι μαζί του είναι και η σύντροφός του. «Η κοπέλα μου είναι επίσης εδώ, έμενε με τους δικούς της αλλά επειδή λείπαμε ο ένας στον άλλον ήρθε εδώ και της είπα ότι αν γίνει πολύ επικίνδυνο αύριο θα τη στείλω σπίτι».

Ο Heller μίλησε για τον καιρό στην Τάμπα λέγοντας πως «δεν έχουμε καν βροχή εδώ, οπότε θα χρειαστούν τουλάχιστον άλλες 20-21 ώρες για να δούμε πως θα εξελιχθεί το φαινόμενο. Λυπάμαι για τους κατοίκους στη Σαρασότα. Έχω το καγιάκ μου, έχω το σωσίβιό μου και έχω και έναν φουσκωτό μονόκερο, ως τρόπους διαφυγής. Πάνω απ’ όλα η ασφάλεια για να είναι ήρεμη και η μητέρα μου» είπε γελώντας. «Ίσως με τον φουσκωτό μονόκερο να διασώσω κάποιον γείτονα, δεν ξέρω. Ελπίζω να μην ξεφουσκώσει όπως την άλλη φορά αλλά παρακολουθώ τον καιρό και το πάω μέρα με τη μέρα» είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

@dailymail Florida man Matthew Heller made the best of Hurricane Helene as the flood waters engulfed his Tampa home. He's seen on video in a kayak, paddling through his living room that was filled with five feet of water. 'Growing up in Florida, we’re kind of used to the tropical storm alerts and the flooding, evacuation stuff. We don’t really pay any mind as much as we should,’ Heller said. ‘This storm was different.' ?: TikTok/mattfromhornblasters.com #hurricane #helene #hurricanehelene #rain #florida #tampa #storm #news ♬ Dramatic - Big Dreams