Διεθνή

Τυφώνας Μίλτον: Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνίδας – «Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε»

Τυφώνας Μίλτον: Συγκλονίζει η μαρτυρία Ελληνίδας – «Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε»
Ο χειρότερος κυκλώνας των τελευταίων 100 ετών αναμένεται να χτυπήσει την Φλόριντα τις προσεχείς ώρες.

Σε ύψιστο συναγερμό έχει τεθεί η Πολιτεία της Φλόριντα εξαιτίας της επικείμενης επέλασης του ισχυρότατου τυφώνα «Μίλτον». Οι αρχές έχουν ζητήσει να απομακρυνθούν 5,5 εκατομμύρια κάτοικοι, γεγονός που την καθιστά ως τη μεγαλύτερη εκκένωση στην ιστορία της Πολιτείας, ενώ το γύρο του κόσμου κάνουν εικόνες με αυτοκίνητα να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Με ταχύτητα ανέμων που αγγίζει τα 260 χιλιόμετρα την ώρα, οι Αρχές προειδοποιούν ότι μπορεί να είναι ένας από τους πιο καταστροφικούς τυφώνες που έχουν περάσει από τον κόλπο της Τάμπα, τα τελευταία 100 χρόνια.

Οι αμερικανικές Αρχές έχουν εκδώσει εντολή υποχρεωτικής εκκένωσης για τουλάχιστον 5,5 εκατομμύρια πολίτες και υπολογίζουν ότι 20 εκατομμύρια αναμένεται να επηρεαστούν από το πέρασμά του.

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία της Ελληνίδας δημοσιογράφου, Γιώτας Αργυροπούλου Φραγκέδη, που είναι μόνιμη κάτοικος της Φλόριντα και μιλώντας στο MEGA αποκάλυψε όλα όσα κάνει προκειμένου να εκκενώσει με ασφάλεια με την οικογένειά της την περιοχή λόγω του απερχόμενου τυφώνα. Όπως ανέφερε «Είμαστε από τους τελευταίους που φεύγουμε. Ήδη από τον προηγούμενο τυφώνα έχουμε μεγάλες καταστροφές. Η βροχή και ο αέρας έχει ξεκινήσει από το πρωί. Στην περιοχή της Τάμπας υπάρχουν 40.000 μόνιμοι Έλληνες κάτοικοι. 100.000 Έλληνες βρίσκονται σε όλη τη Φλόριντα. Ο τυφώνας αυτός είναι σε πολύ μεγάλη ένταση και ανησυχούμε πολύ γιατί όταν έρθει στη στεριά, οι άνεμοι θα ισοπεδώσουν τα πάντα στο πέρασμά τους. Έχουν μείνει γνωστοί μου πίσω. Θα πάνε σε καταφύγια. Όλοι οι Έλληνες είναι σε απελπισία. Είναι ο δεύτερος τυφώνας μέσα σε 15 ημέρες, δεν ξέρω πώς θα το αντέξουμε».