Life

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τον Λάκη Λαζόπουλο, στη θρυλική κωμωδία «Ένας ήρωας με παντούφλες»

Ο Γιάννης Μπέζος σκηνοθετεί τον Λάκη Λαζόπουλο, στη θρυλική κωμωδία «Ένας ήρωας με παντούφλες»
Ο Λάκης Λαζόπουλος θα φορέσει τις παντούφλες του και θα εξορμήσει ηρωικά στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο, λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα!

Ο Λάκης Λαζόπουλος ανεβαίνει και φέτος στη σκηνή του Θεάτρου Βέμπο, για να ερμηνεύσει, για πρώτη φορά στο θέατρο, έναν ρόλο από κλασική κωμωδία του ελληνικού κινηματογράφου. Πρόκειται για τον θρυλικό «ήρωα με παντούφλες» που ενσάρκωσε μοναδικά στην μεγάλη οθόνη ο Βασίλης Λογοθετίδης, αφήνοντας ως παρακαταθήκη μια ιστορική ερμηνεία, που έθεσε τις βάσεις της ελληνικής κωμωδίας και αποτελεί ορόσημο για τις επόμενες γενιές κωμικών.

Υπό τη σκηνοθετική ματιά του Γιάννη Μπέζου, πρώτου διδάξαντα των κωμικών της γενιάς του, ο Λάκης Λαζόπουλος θα φορέσει τις παντούφλες του και θα εξορμήσει ηρωικά στη σκηνή του θεάτρου Βέμπο, λίγο πριν τα φετινά Χριστούγεννα!

Το «Ένας ήρωας με παντούφλες» γράφτηκε από τους Αλέκο Σακελλάριο και Χρήστο Γιαννακόπουλο το 1947, στη διάρκεια του εμφυλίου πολέμου. Αποτελεί μια γενναία απόπειρα των συγγραφέων να αναδείξουν την ευγενική πλευρά της πατρίδας, που κρύβεται μέσα στο σκοτάδι της εποχής. Και… ας μην μας παγιδεύει η κινηματογραφικη εκδοχή. Η θεατρική μας δείχνει ότι το έργο παραμένει πεισματικά παρόν!