Πολιτική

Γ. Τσίπρας: Αμφίβολο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν κλείσει το κεφάλαιο «Κασσελάκης»

Γ. Τσίπρας: Αμφίβολο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και αν κλείσει το κεφάλαιο «Κασσελάκης» Φωτογραφία: ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI
Η ενοικίαση γραφείων από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ένδειξη για δημιουργία νέου κόμματος, εκτιμά ο Γιώργος Τσίπρας.

«Ακόμα και όταν κλείσει το κεφάλαιο Κασσελάκη, με το καλό, είναι αμφίβολο το μέλλον του ΣΥΡΙΖΑ. Θα ξανασταθεί στα πόδια του; Εχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του και σαν κόμμα και σαν στελεχικό δυναμικό. Είναι ένα στοίχημα», εκτιμά ο Γιώργος Τσίπρας, πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και μέλος της Κεντρικής Επιτροπής, τονίζοντας ότι ο πρώην πρόεδρος του κόμματος επιδιώκει να κάνει «τη μέγιστη δυνατή ζημιά μέχρι να φύγει». Οπως είπε μάλιστα, η ενοικίαση γραφείων από τον Στέφανο Κασσελάκη είναι ένδειξη για δημιουργία νέου κόμματος εκ μέρους του.

«Μπροστά σε όλο αυτό το πρόβλημα νομίζω είναι δευτερεύον το αν έχουμε τις 36 έδρες εμείς και 32 το ΠΑΣΟΚ ή αντιστρόφως» δήλωσε ο κ. Τσίπρας μιλώντας στο ERTNews, ενώ μιλώντας για την επόμενη μέρα τόνισε ότι «πρέπει να γίνει σοβαρός απολογισμός, κατά τη γνώμη μου επώδυνος και με ονοματεπώνυμα».

«Ο κ. Κασσελάκης εξ αρχής ήθελε να κάνει ένα δικό του κόμμα, του οποίου να είναι αρχηγός. Προφανώς είναι προτιμότερο από το να στήσεις κάτι εξαρχής, που δεν θα μπορούσε άλλωστε να βρει κάτι έτοιμο, ένα κέλυφος κόμματος δηλαδή, με brand name, με την κομματική χρηματοδότηση, με τα κτήρια... Θέλει να διώξει όλους τους άλλους, γι' αυτό μιλάω για κέλυφος», τόνισε.

«Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι τον αφήσαμε έντεκα μήνες, ενώ από πολύ νωρίς λειτουργούσε με ένα ορισμένο τρόπο απαράδεκτο για οποιοδήποτε δημοκρατικό κόμμα. Και αντί να τεθεί ζήτημα, όχι πρόταση μομφής, να τεθεί ζήτημα, να αλλάξει το πράγμα, αλλιώς δεν μπορέσαμε να συνεχίσουμε, συνέχισε να διοικεί τον ΣΥΡΙΖΑ για έντεκα μήνες, αυτό ήταν το μεγάλο σφάλμα που έγινε», σχολίασε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν παρέλειψε μάλιστα να πει ότι «αν ήταν υποψήφιος ο Κασσελάκης, εγώ δεν θα έμενα στον ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.

«Δεν κάνει ο Στέφανος Κασσελάκης για επικεφαλής. Καταρχήν, δεν είναι ΣΥΡΙΖΑ», πρόσθεσε.

Παράλληλα, όπως είπε, το πρόβλημα πλέον για το κόμμα είναι ότι έχει χάσει μεγάλο μέρος της αξιοπιστίας του και σαν κόμμα και σε στελεχικό δυναμικό. «Το μεγάλο πρόβλημα με τον ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι εδώ κι ένα χρόνο έχουμε χάσει πάρα πολύ κόσμο», τόνισε.

Ερωτηθείς για το εάν πρέπει να υπάρξει παρέμβαση του Αλέξη Τσίπρα για τα τεκταινόμενα στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι ως πρώην πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην πρωθυπουργός οποιαδήποτε στιγμή έχει το δικαίωμα και εν μέρει και την υποχρέωση προσθέτοντας ότι «η παρέμβασή του στο συνέδριο (σ.σ. του Φεβρουαρίου) δεν ήταν ιδιαίτερα ευτυχής».