Οικονομία

Οι Ευρωπαίοι «τρέχουν» να κλείσουν την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ

Οι Ευρωπαίοι «τρέχουν» να κλείσουν την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ Οι Ευρωπαίοι «τρέχουν» να κλείσουν την αξιολόγηση ακόμη και χωρίς το ΔΝΤ
Τη βούληση της ευρωπαϊκής πλευράς να κλείσει άμεσα η αξιολόγηση μετέφεραν απόψε Ευρωπαίοι αξιωματούχοι, μετά την ολοκλήρωση του ΕuroWorking Group, που συνεδρίασε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Η βούληση αυτή πηγάζει και από την ανησυχία στους κόλπους των Ευρωπαίων για το προσφυγικό, το οποίο θεωρούν μια "βραδυφλεγή βόμβα".

Πηγές Ευρωπαίων αξιωματούχων έλεγαν αργά το απόγευμα της Παρασκευής πως θεωρούν απολύτως εφικτή την ολοκλήρωση της αξιολόγησης πριν από τις 12 Απριλίου, εφόσον υπάρξει η πολιτική βούληση.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από πηγές πολύ κοντά στη διαπραγμάτευση, οι Ευρωπαίοι είναι αποφασισμένοι να προχωρήσουν στο κλείσιμο της αξιολόγησης με ή χωρίς το ΔΝΤ, σε περίπτωση που το Ταμείο επιμείνει στις απαιτήσεις του για μέτρα 9 δισ. μέχρι το 2018.

Όπως σημείωναν, η συμμετοχή του ΔΝΤ θα μπορούσε να αποφασιστεί στη δεύτερη αξιολόγηση, αφού προηγουμένως έχει προχωρήσει και η συζήτηση για το χρέος.