Οικονομία

Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας - Δραματικό «χάσμα» από την υπόλοιπη Ευρώπη

Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας - Δραματικό «χάσμα» από την υπόλοιπη Ευρώπη Η Ελλάδα έχει το χαμηλότερο επίδομα ανεργίας - Δραματικό «χάσμα» από την υπόλοιπη Ευρώπη
Οι Ελληνες άνεργοι είναι «πρωταθλητές» σε ακόμα μια κατηγορία παγκοσμίως, αφού διαθέτουν το χαμηλότερο ποσοστό αναπλήρωσης του μισθού. Την αρνητική πρωτιά αποκαλύπτει ο «χάρτης» του ΟΟΣΑ με τα ποσοστά εισοδήματος που έχει ένας άνεργος με σύζυγο και δύο παιδιά.

Η Ελλάδα βρίσκεται στον «πάτο» με 39% έναντι 40% της Ρουμανίας και 43% της Κορέας, ενώ στον αντίποδα στην κορυφή φιγουράρουν με ποσοστό 94% η Δανία και το Ισραήλ 92%.

Στην ομάδα των χωρών που, έναντι καταβολής ασφαλίστρων -και όχι ως προνοιακή παροχή- δίνουν γενναιόδωρα επιδόματα στους ανέργους, περιλαμβάνονται το Λουξεμβούργο (89%), η Ελβετία και ο Καναδάς (86%), η Ολλανδία (84%), η Φινλανδία και η Ιρλανδία (80%).

Στο 79% είναι η αναπλήρωση του μισθού στη Βουλγαρία, στο 73% στη Γερμανία, στο 70% στην Ισπανία και στην Ιταλία (που είναι ο ευρωπαϊκός μέσος όρος).

Επιπρόσθετα, την τρίτη χειρότερη επίδοση, μετά τις Τουρκία και Ιταλία, έχει η Ελλάδα και στην «κάλυψη» των μακροχρόνια ανέργων με ποσοστό αναπλήρωσης 8% έναντι 9% στη Χιλή, 35% στην Πορτογαλία, 54% στη Μάλτα και 57% στην Πολωνία.

Σίγουρα τα αποτελέσματα καταδεικνύουν την αντιμετώπιση των ανέργων στην Ελλάδα και την διαφορά που μας χωρίζει από την υπόλοιπη Ευρώπη.