Οικονομία

"Όχι" στο νέο ασφαλιστικό είπε η ΑΔΕΔΥ

"Όχι" στο νέο ασφαλιστικό είπε η ΑΔΕΔΥ "Όχι" στο νέο ασφαλιστικό είπε η ΑΔΕΔΥ
Λίγο πριν τις 13.30 ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, στο πλαίσιο της εικοσιτετράωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ ενάντια στο ασφαλιστικό σχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση.

Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση στην Αθήνα έγινε στην πλατεία Κλαυθμώνος, απ΄ όπου οι απεργοί έκαναν πορεία προς την πλατεία Συντάγματος. Με τα συνθήματά τους οι διαδηλωτές ζήτησαν να μην διαλυθεί η κοινωνική ασφάλιση και τα ταμεία και να γίνουν προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στα νοσοκομεία.

Ο Αντώνης Καραβάς, μέλος του Γενικού Συμβουλίου της ΑΔΕΔΥ, μιλώντας στη συγκέντρωση ανέφερε μεταξύ άλλων ότι «το νομοσχέδιο αφαιρεί 1,8 δισ. ευρώ από τις τσέπες των συναξιούχων και ότι η κυβέρνηση προχωρά στην εκποίηση της δημόσιας περιουσίας για την αποπληρωμή του χρέους, το οποίο χαρακτήρισε «απεχθές». Επιπλέον τόνισε πως «προβλέπεται νέο "μισθολόγιο- φτωχολόγιο" για τους δημοσίους υπαλλήλους και καλείται όποιος έχει μηνιαίο μισθό 680 ευρώ να πληρώσει δυσβάσταχτους φόρους, την ώρα που η φοροκλοπή και η φοροδιαφυγή οργιάζουν».