Οικονομία

Νέα πρόσκληση του IQbility σε startups από τον χώρο της ψηφιακής οικονομίας

Νέα πρόσκληση του IQbility σε startups από τον χώρο της ψηφιακής οικονομίας
Στο πρόγραμμα μπορούν να συμμετάσχουν και εταιρείες που έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν κεφάλαια για ένα γύρο χρηματοδότησης ή σκοπεύουν να το πράξουν στο άμεσο μέλλονΤο IQbility προσκαλεί εκ νέου νεοσύστατες επιχειρήσεις για συμμετοχή στο επενδυτικό του πρόγραμμα με καταληκτική ημερομηνία την 23η Μαΐου.

Το IQbility, το «εκκολαπτήριο επιχειρήσεων» του oμίλου Quest, επενδύει σε νεοσύστατες, καινοτόμες και φιλόδοξες επιχειρήσεις στο τομέα της ψηφιακής οικονομίας κεφάλαια μεταξύ 25.000 και 100.000 ευρώ. Παράλληλα, παρέχει υπηρεσίες «θερμοκοιτίδας» -γραφεία, τήρηση λογιστικών βιβλία, νομική υποστήριξη, cloud infrastructure. Το πρόγραμμα τρέχει σε συνεργασία με τα στελέχη και τις εταιρείες του ομίλου, η οποία μεταφράζεται σε σημαντικούς πόρους και πρακτικές συνέργειες.

Η επένδυση γίνεται σε δύο φάσεις: Η πρώτη (pre-seed) είναι αυτή κατά την οποία μία ομάδα έχει αναπτύξει ένα λειτουργικό πρωτότυπο και προσπαθεί να το εξελίξει με βάση την ανταπόκριση από την αγορά και με στόχο να αποκτήσει του πρώτους της πελάτες. Κατά τη δεύτερη φάση (seed), σκοπός είναι να αποδειχθεί ότι το προϊόν μπορεί να διευρύνει τη χρήση του με αρκετά γρήγορους ρυθμούς.

Και στις δύο παραπάνω φάσεις το IQbility είναι ανοιχτό σε συνεπενδύσεις με άλλους angel investors  ή VC funds.  Επομένως, στο πρόγραμμα είναι ευπρόσδεκτες και εταιρείες που έχουν ήδη ξεκινήσει να συγκεντρώνουν κεφάλαια για ένα γύρο χρηματοδότησης ή σκοπεύουν να το πράξουν στο άμεσο μέλλον.

Στα σχεδόν τρία χρόνια λειτουργίας του, το IQbility έχει φιλοξενήσει οκτώ επιχειρήσεις, οι περισσότερες εκ των οποίων έχουν σημειώσει αξιοσημείωτη πρόοδο, επιτυγχάνοντας περαιτέρω χρηματοδότηση από τρίτους επενδυτές.

Το IQbility θα δέχεται αιτήσεις καινοτόμων προτάσεων έως τις 23 Μαΐου, μέσω της ιστοσελίδας του, www.iqbility.com.