Οικονομία

Μετά την κατακραυγή, εντολή Τσίπρα για να ενταχθούν οι βουλευτές στο ΕΦΚΑ

Μετά την κατακραυγή, εντολή Τσίπρα για να ενταχθούν οι βουλευτές στο ΕΦΚΑ Μετά την κατακραυγή, εντολή Τσίπρα για να ενταχθούν οι βουλευτές στο ΕΦΚΑ
Μετά την σφοδρή αντίδραση του συνόλου της κοινωνίας για την εξαίρεση των βουλευτών από το νέο ενιαίο Ασφαλιστικό Ταμείο (ΕΦΚΑ) που προβλέπει το Ασφαλιστικό Νομοσχέδιο, πληροφορίες θέλουν τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να έδωσε εντολή στον Υπουργό Εργασίας κ. Κατρούγκαλο να τους εντάξει στον ενιαίο φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης.

Ειδικότερα σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Κατρούγκαλος σε λίγη ώρα θα προβεί σε σχετικές δηλώσεις όπου θα ανακοινώνει την αλλαγή της διάταξης αυτής που απαλλάσσει από την ένταξη των βουλευτών από τον ενιαίο φορέα ασφάλισης που δημιουργείται με το νέο Ασφαλιστικό και δεν εξαιρούσε κανέναν άλλον ασφαλισμένο.

Οι αντιδράσεις ήταν σφοδρές από προχθές που είδε το ασφαλιστικό νομοσχέδιο το φως της δημοσιότητας με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να αναγκαστεί να μαζέψει την εν λόγω εξαίρεση για λόγους «ευθιξίας».

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφερόμενος στις βουλευτικές συντάξεις είχε υποστηρίξει πως "δεν είναι ευνοϊκό το καθεστώς και κανείς δεν εξαιρείται, παρά μόνο οι βουλευτές που έχουν εκλεγεί πριν το 2012". "Οι συντάξεις των βουλευτών, των θυμάτων τρομοκρατικών οργανώσεων και οι τιμητικές των καλλιτεχνών είναι συντάξεις κατ' απονομήν, δεν είναι συντάξεις ανταποδοτικές με εισφορές τις οποίες ρυθμίζει το ν/σ" ξεκαθάρισε ο υπουργός Εργασίας.