Διεθνή

Συνελήφθη yοutuber - Μαγείρεψε παγώνι με κάρι

Συνελήφθη yοutuber - Μαγείρεψε παγώνι με κάρι Φωτογραφία: UNSPLASH
Τα παγώνια προστατεύονται από αυστηρούς νόμους για την πανίδα.

Ένας youtuber συνελήφθη στην Ινδία όταν κυκλοφόρησε βίντεο όπου φαίνεται να μαγειρεύει και να τρώει το εθνικό πτηνό της χώρας, ένα παγώνι, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Σύμφωνα με τις αρχές ο Κόνταμ Πρανάι Κουμάρ συνελήφθη τη Δευτέρα και οδηγήθηκε στη φυλακή, αφότου «άλλα βίντεο στο κινητό τηλέφωνό του επιβεβαίωσαν» πως το πτηνό που είχε μαγειρέψει και φαίνεται στο βίντεο είναι πράγματι ένα παγώνι. Τα παγώνια προστατεύονται από αυστηρούς νόμους για την πανίδα.

«Βρίσκεται αυτή τη στιγμή στη φυλακή στο πλαίσιο της προσωρινής κράτησης, διάρκειας 14 ημερών, βάσει του νόμου για την προστασία της πανίδας και τώρα το δικαστήριο θα αποφασίσει εάν θα πρέπει να παραμείνει στη φυλακή ή θα βγει με εγγύηση», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ακχίλ Μαχάτζαν, διευθυντής της αστυνομίας της πολιτείας Τελανγκάνα, στο νότιο τμήμα της χώρας.

Οι ερευνητές προσπαθούν επίσης να δουν με ποιον τρόπο και πού ο Κουμάρ κατάφερε να αποκτήσει ένα παγώνι για το βίντεο, το οποίο στη συνέχεια διαγράφηκε από το κανάλι του. Στο βίντεο εμφανίζεται να μαγειρεύει κάρι με παγόνι, ένας τρόπος για να «προσελκύσει περισσότερες θεάσεις», όμως «η απάντηση που έλαβε απείχε πολύ από αυτό που ο ίδιος περίμενε», έγραψε η εφημερίδα Times of India.

«Οι χρήστες καταδίκασαν το βίντεο, κατηγορώντας τον Κουμάρ ότι προωθεί την παράνομη κατανάλωση άγριων ζώων και δεν επιδεικνύει σεβασμό προς ένα εθνικό σύμβολο», αναφέρει το άρθρο.