Οικονομία

Ντάισελμπλουμ: Συμφωνία στο 95%

Ντάισελμπλουμ: Αύριο η απόφαση για το αν θα γίνει Eurogroup Ντάισελμπλουμ: Αύριο η απόφαση για το αν θα γίνει Eurogroup
Όπως μεταδίδει το Reuters, ο επικεφαλής του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ δήλωσε ότι αύριο θα αποφασιστεί αν θα πραγματοποιηθεί έκτακτο Eurogroup για το ζήτημα της Ελλάδας.

Σύμφωνα με τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters, ο πρόεδρος του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ, δήλωσε ότι θα ληφθεί αύριο η απόφαση για το εάν θα πραγματοποιηθεί ένα έκτακτο Eurogroup για την Ελλάδα, προσθέτοντας πως δεν υπάρχει ακόμη συμφωνία για τα προληπτικά μέτρα.

Ο ίδιος, σε συνέντευξή του στην ολλανδική τηλεόραση, επισήμανε ότι αντιθέτως υπάρχει συμφωνία στο 95% του πακέτου των μεταρρυθμιστικών μέτρων της Ελλάδας.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή η «μεγάλη απόσταση» παρατηρείται, τώρα, στο θέμα του «αυτόματου μηχανισμού διόρθωσης» («κόφτη») μέσω του οποίου θα κόβονται κονδύλια από κωδικούς δαπανών κάθε φορά που θα παρατηρείται απόκλιση από τον στόχο για πλεόνασμα.

Ελληνικές πηγές τονίζουν ότι καταβάλλεται προσπάθεια να μην υπάρξει αριθμητική αναφορά στο ύψος των έκτακτων μέτρων που θα ενεργοποιεί ο «κόφτης» και επιπλέον, να μείνουν εκτός συμφωνίας ορισμένοι κωδικοί που αναφέρονται σε μισθούς και συντάξεις.