Οικονομία

Σοίμπλε πριν το Eurogroup: Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο δεν υπάρχει περαιτέρω συζήτηση

Σοίμπλε πριν το Eurogroup: Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο δεν υπάρχει περαιτέρω συζήτηση Σοίμπλε πριν το Eurogroup: Αν το χρέος δεν είναι βιώσιμο δεν υπάρχει περαιτέρω συζήτηση
Ο Γερμανός Υπουργός Οικονομικών Σοίμπλε προσερχόμενος στο Eurogroup αναφέρθηκε στην συζήτηση για το χρέος και ανέφερε χαρακτηριστικά ότι εφόσον δεν είναι βιώσιμο δεν υπάρχει περαιτέρω συζήτηση.

Ο κ. Σοίμπλε είπε χαρακτηριστικά κατά την είσοδο του στο Eurogroup: «Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η μια πλευρά να έχει δίκιο και η άλλη άδικο. Αν συμβεί η αισιόδοξη εκδοχή, θα είναι όλα καλά. Στην απαισιόδοξη εκδοχή θα πρέπει να υπάρχουν κάποια μέτρα. Πιστεύω ότι θα βρεθεί κάποια λύση Το ΔΝΤ συμμετέχει στη διαδικασία είναι ο τρίτος εταίρος. Η φιλοσοφία των προγραμμάτων βοηθείας είναι ότι δε θα πρέπει να βοηθήσουμε μόνο την Ελλάδα, αλλά και τους Έλληνες. Ο στόχος θα είναι να μπορέσει η Ελλάδα να βρει χρήματα από τις αγορές.»

«Η Ελλάδα βρίσκεται σε δύσκολη θέση, αλλά αυτό οφείλεται στο γεγονός πως οι Έλληνες φέρθηκαν στο παρελθόν λανθασμένα Αν δεν υπάρχει βιώσιμο χρέος δεν υπάρχει οποιαδήποτε περαιτέρω συζήτηση, η βιωσιμότητα του χρέους αποτελεί προϋπόθεση για οποιαδήποτε πρόοδο Αυτός είναι ένας δύσκολος δρόμος για την Ελλάδα, αλλά οι Έλληνες πολιτικοί πρέπει να τηρήσουν τη δική τους πλευρά της συμφωνίας. Η Ελλάδα έλαβε πολλή αλληλεγγύη, από άλλους λιγότερη, από άλλους περισσότερη - Η Γερμανία υπήρξε σαφώς μια από τις πιο γενναιόδωρες χώρες»