Οικονομία

ΠΟΕ ΟΤΑ: Δραματικές οι μειώσεις στα εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων

ΠΟΕ ΟΤΑ: Δραματικές οι μειώσεις στα εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων ΠΟΕ ΟΤΑ: Δραματικές οι μειώσεις στα εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων
Κίνδυνο να υποχωρήσουν τα εφάπαξ των δημοτικών υπαλλήλων, με 35 χρόνια προϋπηρεσίας, στα επίπεδα των 10.000 ευρώ, καταγγέλλει η ΠΟΕ ΟΤΑ.

Μάλιστα, προχωρά σε σύγκριση με την αποζημίωση ύψους 15.000 ευρώ που δικαιούνται όσοι είναι ασφαλισμένοι στο ΙΚΑ, αλλά και με τα 30.000 ευρώ που αντιστοιχεί το εφάπαξ, μετά τις περικοπές που επίκεινται, για τους δημόσιους υπαλλήλους, για να καταδείξει το μέγεθος της αδικίας για όσους εργάζονται ως δημοτικοί υπάλληλοι στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕ ΟΤΑ επισημαίνουν ότι πάντα το εφάπαξ του Τ.Α.Δ.Κ.Υ. «ήταν περιορισμένο σε λογικά ύψη και ανάλογο με την οικονομική κατάσταση του Ταμείου.

Στο παρελθόν μάλιστα πολλές φορές είχε μειωθεί με βάση τη δυνατότητα που έδιναν οι καταστατικές του διατάξεις προκειμένου να διασφαλιστεί η βιωσιμότητα του Ταμείου». Αναρωτιούνται δε αν οι «εργάτες καθαριότητας έχουν ίδια δικαιώματα με τους υπόλοιπους Δημοσίους Υπαλλήλους»... Γι' αυτό η Ομοσπονδία καλεί όλα τα μέλη της να προετοιμαστούν «για μαζική και δυναμική παρουσία σε αγωνιστικές».