Οικονομία

Προσωρινά «κάτω από το χαλί» ορισμένα προαπαιτούμενα για την δόση

Προσωρινά «κάτω από το χαλί» ορισμένα προαπαιτούμενα για την δόση Προσωρινά «κάτω από το χαλί» ορισμένα προαπαιτούμενα για την δόση
Το πρακτορείο Reuters, αναφέρει πως «Αθήνα και δανειστές έχουν ήδη συμφωνήσει στο μεγαλύτερο μέρος των προαπαιτούμενων για την εκταμίευσης της δόσης» επικαλούμενο κυβερνητικούς αξιωματούχους προσθέτοντας ότι έχουν αφήσει κάποιες εκκρεμότητες που πρέπει να λυθούν έως τον Σεπτέμβριο.

«Είναι θέμα κοινοβουλευτικής αξιοπρέπειας. Δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τους βουλευτές να ψηφίσουν για τα ίδια ζητήματα ξανά και ξανά» αναφέρει στο Reuters ένας κυβερνητικός αξιωματούχος αναφορικά με την άρνηση της κυβέρνησης να προχωρήσει σε κάποιες από τις αλλαγές. Για να καταλήξει: «Ορισμένα από τα εκκρεμή ζητήματα θα αναβληθούν για το Σεπτέμβριο με σκοπό να βρεθεί διέξοδος».

Κάποιες άλλες κυβερνητικές πηγές δεν αποκλείουν μάλιστα να κατατεθούν ενδεχομένως και αύριο Τετάρτη, όλες οι συμπληρωματικές τροπολογίες, ενώ οι ίδιες πληροφορίες κάνουν λόγο και για συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Όλες οι νέες προτάσεις έχουν κατατεθεί με νέα επιστολή του υπουργείου Οικονομικών αν και δεν έχει γίνει γνωστή η απάντηση των θεσμών.

Σε επίπεδο τεχνικών κλίμακίων όπως είπε και η εκπρόσωπος της Κομισιόν οι επαφές συνεχίζονται. Στο επίκεντρο βρίσκονται τα ειδικά μισθολόγια, η ασφάλιση σε περίπτωση εργατικού ατυχήματος και τα κόκκινα δάνεια με εγγύηση δημοσίου.