Οικονομία

ΟΕΧΒΕ: Η «θεατρική παράσταση» για τα ΕΑΣ συνεχίζεται…

ΟΕΧΒΕ: Η «θεατρική παράσταση» για τα ΕΑΣ συνεχίζεται…
Για «ίδιες θεατρικές παραστάσεις» με θέμα τα ΕΑΣ και συντελεστές τους αρμόδιους υπουργούς κάνει λόγο η Ομοσπονδία Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ).

Όπως καταγγέλλεται, οι εργαζόμενοι στα ΕΑΣ «διανύουν τον 2ο μήνα χωρίς να τους έχουν καταβληθεί τα δεδουλευμένα, ενώ ταυτόχρονα δεν υπάρχουν κεφάλαια για πρώτες ύλες ώστε να υλοποιηθεί το παραγωγικό έργο της εταιρείας».

Σε όλα τα παραπάνω, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αποφάσισε να συγκαλέσει Διυπουργική σύσκεψη για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Όπως καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι « στη συγκεκριμένη Διυπουργική συμμετείχαν μόνο οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργείων Εργασίας, Ναυτιλίας και Ανάπτυξης, ενώ από το υπουργείο Οικονομικών ούτε καν ειδικός σύμβουλος». Επίσης, η κοινή συμφωνία εργαζομένων και Διοίκησης δεν μπορεί να υλοποιηθεί αν δεν υπάρξει πολιτική απόφαση στο μεγάλο οικονομικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει η εταιρεία και σ’ αυτό καμιά απάντηση δεν δόθηκε.

Μοναδικό θετικό βήμα, κατά την ΟΕΧΒΕ είναι ότι υπήρξε δέσμευση για εξασφάλιση της μισθοδοσίας έως Αύγουστο – Σεπτέμβριο. Όμως η κατάσταση θα χειροτερεύσει αν άμεσα δεν υπάρξει χρηματοδότηση για να συνεχιστεί το παραγωγικό έργο της εταιρείας. Επίσης, εκκρεμούν μια σειρά από σοβαρά εργασιακά θέματα όπως είναι το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας και η εξίσωση αποζημίωσης εργατοτεχνιτών και υπαλλήλων. Τα θέματα αυτά χρήζουν απόφασης συναρμόδιων υπουργείων που δεν συμμετείχαν στην Διυπουργική...

Για τους λόγους αυτούς, η Ομοσπονδία δηλώνει ότι θα συμμετάσχει ενεργά στην αυριανή κινητοποίηση των εργαζομένων και στην προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών και πορεία προς το Μέγαρο Μαξίμου.