Πολιτική

Νάσος Ηλιόπουλος: Τα μουσεία δεν είναι χώρος για γαμήλιες δεξιώσεις - στην Ελλάδα δεν έχουμε βασιλιάδες

Νάσος Ηλιόπουλος: Τα μουσεία δεν είναι χώρος για γαμήλιες δεξιώσεις - στην Ελλάδα δεν έχουμε βασιλιάδες
Στην κινητοποίηση κινητοποίηση των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού έξω από το Βυζαντινό μουσείο ο Νάσος Ηλιόπουλος και η Σία Αναγνωστοπούλου.

«Τα μουσεία δεν είναι χώρος για γαμήλιες δεξιώσεις - στην Ελλάδα δεν έχουμε βασιλιάδες» σημειώνει σε ανάρτησή του ο Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος μαζί με την Σία Αναγνωστοπούλου βρέθηκε στην πορεία των εργαζομένων του Υπ. Πολιτισμού.

Όπως σημειώνει «η κυβέρνηση μετά την απόφαση να ιδιωτικοποιήσει κεντρικά μουσεία της χώρας προχωράει στο επόμενο βήμα. Την μετατροπή τους σε κέντρα διασκέδασης των ελίτ και όσων βλέπουν τον πολιτισμό ως ευκαιρία επίδειξης πλουτισμού» και συνεχίζει: «Βρεθήκαμε σήμερα μαζί με την Σία Αναγνωστοπούλου - Sia Anagnostopoulou στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού έξω από το Βυζαντινό μουσείο. Την ίδια στιγμή μέσα στο μουσείο διεξαγόταν γαμήλια δεξίωση της Θ. Γλύξμπουγκ. Το έγγραφο παραχώρησης κάνει λόγο μάλιστα σε "βασιλική οικογένεια". Ας ενημερώσουμε λοιπόν την κυβέρνηση και προσωπικά τους Μητσοτάκη και Μενδώνη ότι στην χώρα δεν υπάρχει βασιλία και ότι τα μουσεία δεν είναι ιδιοκτησία τους.

BIZANTINO_MOUSEIO_dd6f4.jpg

Προφανώς επειδή το ξεπούλημα πάει χέρι χέρι με την καταστολή απέναντι στην κινητοποίηση των εργαζομένων του Υπ.Πο. παρατάχθηκαν ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας, αποκλείοντας ακόμα και το πεζοδρόμιο. Μάλιστα μετά το τέλος της συγκέντρωσης δεν επέτρεπαν σε μερίδα των συγκεκριμένων να κατευθυνθούν προς το μετρό.

Όταν οι αρχαιολόγοι και οι ερευνητές αντιμετωπίζονται ως δημόσιος κίνδυνος με τα ΜΑΤ ειναι φανερό ότι πραγματικά επικίνδυνη είναι η κυβέρνηση. Να τους διώξουμε λοιπόν μια ώρα αρχύτερα».

{https://www.facebook.com/iliopoulosnasos/posts/pfbid023dTCiHG8xEZPDXDxWnqP9GU9GKRhQjrHJkzG8FcUvRhd4AdfzRJjqAvqwmGV5d33l}