Οικονομία

Νεφελούδης: Δίκαιη ανάπτυξη με επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων

Νεφελούδης: Δίκαιη ανάπτυξη με επαναφορά συλλογικών διαπραγματεύσεων
Να υπάρξει δίκαιη ανάπτυξη με ελεύθερες συλλογικές διαπραγματεύσεις επιθυμεί η κυβέρνηση. Κατά τον κ. Ανδρέα Νεφελούδη, η κυβερνητική πολιτική έχει ως κορωνίδα της, την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων.

Όπως επισήμανε ο Γενικός Γραμματέας Εργασίας, η διαπραγμάτευση για τα εργασιακά θα είναι σκληρή, με «έντονα ιδεολογικά χαρακτηριστικά». Μιλώντας στον «Αθήνα 9.84» ο κ. Νεφελούδης εκτίμησε ότι τα συνδικάτα μπορούν στο πλευρό της κυβέρνησης να βρουν ένα «σύμμαχο» για να επανέλθουν οι εργασιακές σχέσεις σε καθεστώς ρύθμισης.

Επανέλαβε επίσης ότι η κυβέρνηση «δεν κάνει βήμα πίσω για τις ομαδικές απολύσεις», ενώ πρόσθεσε πως «άλλες σκέψεις έχει το ΔΝΤ, άλλες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Εμείς έχουμε θέσει από την αρχή την επαναφορά των ελεύθερων συλλογικών διαπραγματεύσεων, την αντιμετώπιση της απελευθέρωσης των ομαδικών απολύσεων και την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με το "lockout", την ανταπεργία, που είναι ζητήματα που δεν περνούν στην Ελλάδα ».

Ειδικά για το συνδικαλιστικό νόμο, ο κ. Νεφελούδης εκτίμησε ότι «προφανώς και θέλει επικαιροποιήσεις, αλλά αυτές δεν μπορούν να περιλάβουν περιστολή των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων, σε καμία περίπτωση»...