Οικονομία

Oι αγρότες που βγαίνουν σε σύνταξη πρέπει να μεταβιβάσουν την περιουσία τους

Oι αγρότες που βγαίνουν σε σύνταξη πρέπει να μεταβιβάσουν την περιουσία τους Oι αγρότες που βγαίνουν σε σύνταξη πρέπει να μεταβιβάσουν την περιουσία τους
Προτροπή στους αγρότες που πρόκειται να συνταξιοδοτηθούν, να προχωρήσουν τη διαδικασία της μεταβίβασης περιουσίας τους, απηύθυνε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος.

Απαντώντας στη Βουλή, σε ερώτηση του βουλευτή Σερρών της ∆ηµοκρατικής Συµπαράταξης, Μιχάλη Τζελέπη, ο κ. Πετρόπουλος φρόντισε να μεταφέρει γι' αργότερα, ίσως από την 1.1.2017 και ύστερα, την εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης. Εκτίμησε μάλιστα ότι δεν θα προκύψει πρόβλημα ούτε με τις καταβολές συντάξεων, ούτε με τις επιδοτήσεις και μέσω της σταδιακής σύγκλισης του Ασφαλιστικού Συστήματος, δεν θα ζημιωθούν οι αγρότες.

Σε κάθε περίπτωση παρέπεμψε στην σχετική εφαρμοστική εγκύκλιο που πρόκειται να εκδοθεί για το θέμα και στην οποία θα περιγράφεται πιο αναλυτικά ο τρόπος της μεταβίβασης της περιουσίας και η χρονική στιγμή. Επίσης, ξεκαθάρισε ότι δεν τίθεται θέμα περικοπής της σύνταξης για όσους ενεργούς αγρότες έχουν συνταξιοδοτηθεί πριν από την 13η Μαϊου, ημερομηνία έναρξης ισχύος του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό.