Οικονομία

Στρατούλης: Να μη μετατραπούν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ σε σύγχρονους σκλάβους

Στρατούλης: Να μη μετατραπούν οι εργαζόμενοι της ΒΦΛ σε σύγχρονους σκλάβους
Να μην μετατραπούν οι εργαζόμενοι στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας σε σύγχρονους σκλάβους, ζητάει ο Δημήτρης Στρατούλης.

Το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου της ΛΑΕ και πρώην αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, παραβρέθηκε σήμερα στη συγκέντρωση και πορεία στο υπουργείο Εργασίας των εργαζομένων στα Λιπάσματα Καβάλας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του «στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στη Βιομηχανία Λιπασμάτων Καβάλας για την υπεράσπιση των θέσεων εργασίας τους, των εργασιακών τους σχέσεων, καθώς και για την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας», όπως δήλωσε χαρακτηριστικά.

Κατήγγειλε την κυβέρνηση για αδιαφορία, καθώς «ανέχεται και παίζει τον ρόλο του Πόντιου Πιλάτου στις δουλεμπορικές, αντεργατικές πρακτικές του ιδιοκτήτη της Βιομηχανίας Λιπασμάτων Καβάλας, κου Λαυρεντιάδη, με τις οποίες επιδιώκει να μετατρέψει τους 500 εργαζόμενους σε αυτή, σε σύγχρονους σκλάβους, με μη σταθερή και κακοπληρωμένη εργασία, χωρίς δικαιώματα, μέσω εργολάβων».

Ο κ. Στρατούλης επισημαίνει ότι η βιομηχανία λιπασμάτων, καταληστεύεται από την ιδιοκτησία της, που πλέον χρωστάει 300 εκατ. ευρώ όχι μόνο στις τράπεζες αλλά και στο Δημόσιο, έχει σημαντικό ρόλο να παίξει και για την ευρύτερη περιοχή και για τους αγρότες και την αγροτική οικονομία και μπορεί να γίνει κερδοφόρα.

Ο πρώην υπουργός, υποστηρίζει ότι «χρειάζεται, η συγκεκριμένη Βιομηχανία να περάσει, λόγω του στρατηγικού χαρακτήρα της, σε δημόσια ιδιοκτησία και έλεγχο, με συμμετοχή των εργαζομένων και με στόχο να σχεδιαστεί και να εφαρμοστεί ένα σχέδιο παραγωγικής, αναπτυξιακής ανασυγκρότησής της».

NETWORK