Οικονομία

ΟΑΕΔ: Έκλεισαν σε 24 ώρες οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ανέργων 25 - 29 ετών ανοικτό το 18 - 24

ΟΑΕΔ: Έκλεισαν σε 24 ώρες οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ανέργων 25 - 29 ετών ανοικτό το 18 - 24
ΟΑΕΔ: Έκλεισαν σε 24 ώρες οι αιτήσεις για τις προσλήψεις ανέργων 25 - 29 ετών ανοικτό το 18 - 24 Ολοκληρώθηκε η κάλυψη 3.000 προσφερόμενων θέσεων, στο πλαίσιο του προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας του ΟΑΕΔ. Ανοιχτό παραμένει το δεύτερο παρόμιο πρόγραμμα του Οργανισμού για 10.000 νέους ηλικίας 18-24 ετών.

Έτσι, παρέμεινε εν ισχύ, για να συνεχιστεί η υποβολή αιτήσεων από τις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, μόνο το αντίστοιχο πρόγραμμα που έχει εκπονηθεί και αφορά έως 10.000 νέους ανέργους, ηλικίας 18-24 ετών.

Υπενθυμίζεται ότι τα παραπάνω προγράμματα προσφέρουν τετράμηνη εργασιακή εμπειρία στους ανέργους που θα επιλεχθούν από τις επιχειρήσεις που έχουν υποβάλλει σχετικές αιτήσεις.

Όσοι άνεργοι επιλεχθούν στο πρόγραμμα θα έχουν το δικαίωμα εργασιακής εμπειρίας για πέντε ημέρες την εβδομάδα και έξι ώρες την ημέρες.

Ο ΟΑΕΔ θα καταβάλει στους ασκούμενους ηλικίας 18-24 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 18 ευρώ για κάθε ημέρα άσκησής τους και στους ασκούμενους ηλικίας 25-29 ετών καθαρή ημερήσια αποζημίωση 21 ευρώ.

Οι Επιχειρήσεις που επιθυμούν να ενταχθούν στο πρόγραμμα των 10.000 θέσεων εργασίας και διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης στο Πληροφοριακό Σύστημα του ΟΑΕΔ, μπορούν να υποβάλλουν ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντός τους στον διαδικτυακό τόπο του ΟΑΕΔ www.oaed.gr, χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο καταχώρισης ηλεκτρονικών αιτήσεων.

Οι Επιχειρήσεις που δεν διαθέτουν κλειδάριθμο, δηλαδή δεν είναι εγγεγραμμένοι χρήστες στο Πληροφοριακό Σύστημα (portal) του ΟΑΕΔ και δεν διαθέτουν κωδικούς πρόσβασης σε αυτό (Ονομασία Χρήστη και Συνθηματικό), οφείλουν να επισκεφτούν την Υπηρεσία του ΟΑΕΔ στα Κέντρα Προώθησης της Απασχόλησης (ΚΠΑ2), όπου ανήκουν, προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά (πρόσφατο καταστατικό ή βεβαίωση έναρξης επιτηδεύματος, ΑΦΜ) και να τον προμηθευτούν, ώστε να μπορούν να υποβάλλουν αιτήσεις εκδήλωσης ενδιαφέροντος.