Οικονομία

Αντωνοπούλου: Μειώνεται η ανεργία, αυξάνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης

Αντωνοπούλου: Μειώνεται η ανεργία, αυξάνονται οι θέσεις πλήρους απασχόλησης
Θετικά αποτιμά η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας κ. Ράνια Αντωνοπούλου, τη μείωση στο 23,1% που κατέγραψε η ανεργία, κατά το β’ τρίμηνο του 2016, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ.

Όσο κι αν η ανεργία διατηρείται σε υψηλά επίπεδα, η κ. Αντωνοπούλου εκτιμά ότι είναι θετικό το γεγονός ότι το ποσοστό της εμφανίζεται μειωμένο, σε σχέση με το 24,9% που ήταν πέρσι το αντίστοιχο χρονικό διάστημα, αλλά και 26,5% το β’ τρίμηνο του 2014.

Στο πλαίσιο αυτό διαπιστώνεται ότι οι απασχολούμενοι το β’ τρίμηνο του τρέχοντος έτους αυξήθηκαν κατά 200.000 άτομα, συγκριτικά με τον Ιανουάριο του 2015. Η κ. Αντωνοπούλου επισημαίνει ότι, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον που υπάρχει στη χώρα, το τελευταίο 7άμηνο «οι θέσεις πλήρους απασχόλησης αυξήθηκαν κατά 4% (από 44% σε 48%) και, αντίστοιχα, μειώθηκαν οι θέσεις εκ περιτροπής και μερικής απασχόλησης»».

Έτσι, σύμφωνα με την αναπληρώτρια υπουργό Εργασίας διαψεύδεται «η καταστροφολογική ρητορική της Αντιπολίτευσης περί δήθεν εκτόξευσης της ανεργίας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Παραμένουμε προσηλωμένοι στους στρατηγικούς μας στόχους, τη σταδιακή μείωση της ανεργίας αλλά και τη δημιουργία συνθηκών για πλήρη, σταθερή και αξιοπρεπή απασχόληση».