Οικονομία

ΟΙΥΕ: Συγκέντρωση στο ΕΤΕΑ την Τετάρτη για τις μειώσεις στις επικουρικές

ΟΙΥΕ: Συγκέντρωση στο ΕΤΕΑ την Τετάρτη για τις μειώσεις στις επικουρικές
Οι περικοπές στις επικουρικές συντάξεις, που σε κάποιες περιπτώσεις έφτασαν το 50%, οδηγούν την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης, η ΟΙΥΕ ανακοίνωσε συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου, στις 10 το πρωί, έξω από τα γραφεία του Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης (ΕΤΕΑ) που βρίσκονται στην οδό Φιλελλήνων 13 – 15 στο Σύνταγμα.

Η εκτίμηση της Ομοσπονδίας είναι ότι περικοπές δεν θα σταματήσουν, αλλά θα συνεχιστούν μέχρι να εξαφανιστούν οι επικουρικές συντάξεις με «μαθηματική ακρίβεια». Τονίζεται ότι όσοι θα συνταξιοδοτηθούν από την ψήφιση του νέου νόμου για το Ασφαλιστικό και μετά, θα λάβουν μειωμένες κατά 20% τουλάχιστον τις νέες επικουρικές συντάξεις, σε σχέση με τις τωρινές.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους (ΓΛΚ), οι ψηφισμένες περικοπές είναι 174 εκατ. ευρώ για το τρέχον έτος, 291 εκατ. ευρώ για το 2017, άλλα 284 εκατ. ευρώ για το 2018 και 277 εκατ. ευρώ για το 2019. Η ΟΙΥΕ υποστηρίζει ότι στη συνέχεια θα ακολουθήσουν περικοπές και στις κύριες συντάξεις.