Οικονομία

Χανιά: Υπάλληλοι θα διεκπεραιώνουν τα δικαιολογητικά για τα προνοιακά επιδόματα

Χανιά: Υπάλληλοι θα διεκπεραιώνουν τα δικαιολογητικά για τα προνοιακά επιδόματα
Το προσωπικό που απασχολείται στα Κέντρα Προστασίας Ηλικιωμένων, στο πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και σε άλλες κοινωνικές δομές, αναλαμβάνει πλέον τη διεκπεραίωση των απαραίτητων δικαιολογητικών που οφείλουν να προσκομίζουν στην αρμόδια υπηρεσία Πρόνοιας του Δήμου, οι δικαιούχοι κατηγοριών επιδομάτων πρόνοιας.

Στο εξής, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αντιδήμαρχος κοινωνικής πολιτικής, οι δικαιούχοι αυτών των κατηγοριών δεν θα χρειάζεται να μετακινούνται οι ίδιοι για να καταθέτουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται από τις υπηρεσίες, καθώς την ευθύνη αυτή αναλαμβάνουν υπάλληλοι του Δήμου.

Σύμφωνα με την κ. Αλιφιεράκη, η συγκεκριμένη πρωτοβουλία έχει ως στόχο να διευκολύνει τους δικαιούχους των οικονομικών ενισχύσεων, οι οποίοι στον Δήμο Χανίων προσεγγίζουν τους 256 και σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις υποχρεούνται μία φορά τον χρόνο να προσέρχονται στην κοινωνική υπηρεσία του Δήμου με τα απαραίτητα, ανά κατηγορία, δικαιολογητικά.

«Με τη συνεργασία όλων των κοινωνικών υπηρεσιών του Δήμου, μπορούμε να επιτύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα για τους συμπολίτες μας, που αντιμετωπίζουν οπτικά και κινητικά προβλήματα, ενώ μέσω των ΚΑΠΗ και του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» θα τους εξυπηρετήσουμε και σε άλλα ζητήματα της καθημερινότητάς τους» επεσήμανε.

Όπως γνωστοποίησε η προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής, Προστασίας ΑΜΕΑ και Ισότητας, Ελένη Κτενιαδάκη, οι δικαιούχοι με οπτική αναπηρία στον Δήμο Χανίων ανέρχονται σε 106, ενώ 150 είναι οι δικαιούχοι επιδομάτων παραπληγίας και κίνησης.

Από την πλευρά της η διευθύντρια Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας του Δήμου, Κατερίνα Κουνελάκη, τόνισε: «Θεωρείται αυτονόητη η παρουσία του επιστημονικού προσωπικού των δομών μας, προκειμένου να εξυπηρετηθεί όποια περίπτωση ωφελούμενου χρήζει βοήθειας στην εκπροσώπησή του για την παροχή προνοιακών επιδομάτων».