Οικονομία

Στάση εργασίας των τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης και διαμαρτυρία στη Κουμουνδούρου

Στάση εργασίας των τεχνικών ιδιωτικής τηλεόρασης και διαμαρτυρία στη Κουμουνδούρου
Πεντάωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν, από τις 10:00 σήμερα το πρωί έως τις 15:00, οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, διαμαρτυρόμενοι για το σχεδιαζόμενο λουκέτο στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν έλαβαν άδεια στον σχετικό διαγωνισμό.

Οι τεχνικοί ζητούν τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας των τεχνικών στα κανάλια τα οποία δεν έχουν λάβει άδεια και να μη γίνει καμία απόλυση προσωπικού σε αυτά.

Επίσης, ζητούν να μην προχωρήσει το κλείσιμο των τηλεοπτικών επιχειρήσεων που εργάζονται και να ισχύσει η τρέχουσα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους.

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ εκπέμπει το κανονικό του πρόγραμμα και δεν συμμετέχει στην στάση εργασίας.

Διαμαρτυρία έξω από τα κεντρικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, στην Κουμουνδούρου, πραγματοποιούν οι τεχνικοί της ιδιωτικής τηλεόρασης, οι οποίοι έχουν κρεμάσει στα γραφεία του κόμματος το ίδιο πανό που είχαν αναρτήσει έξω από το Μέγαρο Μαξίμου και αναφέρει «Το μαύρο δεν έχει αποχρώσεις».

Έξω από τα γραφεία επικρατεί ηρεμία, ενώ περίπου 50 άτομα του σωματείου των τεχνικών βρίσκονται ακριβώς απέναντι με πλακάτ και ηχεία από τα οποία ακούγεται δυνατά μουσική. Διακριτική είναι η παρουσία της αστυνομίας.

Οι τεχνικοί ζητούν να μην υπάρξει καμία απόλυση από τα κανάλια που δεν έχουν λάβει άδεια και να μην κλείσει κανένας ιδιωτικός σταθμός.