Οικονομία

ΟΙΥΕ: Στο δρόμο 70 εργαζόμενοι στα Presspoint Παπασωτηρίου στο Ελ. Βενιζέλος

ΟΙΥΕ: Στο δρόμο 70 εργαζόμενοι στα Presspoint Παπασωτηρίου στο Ελ. Βενιζέλος
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Στην ανεργία κινδυνεύουν να βρεθούν 70 εργαζόμενοι της εταιρίας Καταστήματα Τύπου στο Διεθνές Αεροδρόμιο Αθηνών «Presspoint», καθώς αποφασίστηκε να μπει «λουκέτο» στην επιχείρηση.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ), «αιτία του λουκέτου, μετά από 16 χρόνια κερδοφορίας είναι η παραχώρηση των χώρων πώλησης σε νέα μειοδότρια εταιρία». Η ΟΙΥΕ καταγγέλλει συνθήκες αδιαφάνειας στο Ελ. Βενιζέλος, μιας και γίνεται λόγος για διαγωνισμό που προκηρύχθηκε για να προκύψει η μειοδότρια εταιρία, «που όμως κανείς δεν ξέρει πότε και πού προκηρύχθηκε». Η Ομοσπονδία προσθέτει ότι είναι άγνωστα τα κριτήρια επιλογής του νέου μειοδότη, προσθέτοντας ότι κανείς δεν ξέρει ούτε ποιος είναι!

Οι εργαζόμενοι όμως καλούνται να μπουν σε διαδικασία διαβούλευσης για ομαδικές απολύσεις. Η ΟΙΥΕ τονίζει ότι οι 70 εργαζόμενοι έχουν 10 – 15 χρόνια δουλειάς στην εταιρία και κινδυνεύουν να λάβουν τη νόμιμη αποζημίωση και να χάσουν την εργασία τους. Για το λόγο αυτό ζητείται να παρέμβει το υπουργείο Εργασίας έτσι ώστε να διασφαλιστεί ότι η διαβούλευση θα πραγματοποιηθεί με στόχο να διασωθούν οι θέσεις εργασίας.

Επισημαίνεται ότι, σύμφωνα με την ΟΙΥΕ, μέτοχοι της Presspoint είναι οι εταιρίες Ευρώπη ΑΕ (Μπόμπολας), Άργος ΑΕ (Ψυχάρης), Καθημερινή ΑΕ (Αλαφούζος), και Παπασωτηρίου ΑΕ.