Οικονομία

Εκδικάστηκε η αίτηση εξυγίανσης της Μαρινόπουλος – Πότε αναμένεται η απόφαση

Εκδικάστηκε η αίτηση εξυγίανσης της Μαρινόπουλος – Πότε αναμένεται η απόφαση
Της Ξανθής Γούναρη Έως το τέλος του έτους εκτιμάται ότι θα εκδοθεί απόφαση του δικαστηρίου που θα κρίνει την τύχη του σχεδίου εξυγίανσης της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενών της εταιρειών, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν.

Πριν λίγη ώρα ολοκληρώθηκε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η ακροαματική διαδικασία για την υπαγωγή της Μαρινόπουλος και των τριών συγγενών με αυτή εταιρειών στο άρθρο 106 β’&θ’ του πτωχευτικού κώδικα.

Το κλείσιμο του φακέλου θα γίνει την επόμενη Πέμπτη 27 Οκτωβρίου, οπότε και μετρά η ημερομηνία για την έκδοση της απόφασης.

Το ποσοστό των πιστωτών που συναινούν υπέρ των αιτήσεων αυξήθηκε κοντά στο 80%, καθώς σήμερα προστέθηκαν περισσότεροι από 30 πιστωτές, μεταξύ των οποίων και το σύνολο των τραπεζών.

Κατά των αιτήσεων εξυγίανσης κατέθεσαν μεταξύ άλλων οι εταιρείες Γρηγόρης, Σαράντης και Φλωρίδης, ΕΤΑΠ ΜΜΕ, το Ταμείο των Νομικών αλλά και το Δημόσιο, που ζήτησε να υπάρξουν τροποποιητικές παρεμβάσεις στα σκέλη που αφορούν στις ευθύνες των εγγυητών (οικογένεια Μαρινόπουλου).

Στο δικαστήριο μαζί με τις αιτήσεις εξυγίανσης των Μαρινόπουλος Γενική Εμπορίου, Ξυνός, Express M και Πειραϊκόν συζητήθηκε και η αίτηση της Αρβανιτίδης για τη λύση της Μαρινόπουλος λόγω της μη δημοσίευση ισολογισμών επί τρία χρόνια.

NETWORK