Οικονομία

Το ΙΚΑ κατάσχεσε το σήμα της ΕΛΠΑ, λόγω χρεών ύψους 58 εκατ. ευρώ

Το ΙΚΑ κατάσχεσε το σήμα της ΕΛΠΑ, λόγω χρεών ύψους 58 εκατ. ευρώ
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Tην κατάσχεση των σημάτων της ΕΛΠΑ, μέσω νέας αίτησης ασφαλιστικών μέτρων, πέτυχε το ΙΚΑ. Με προσωρινή διαταγή, έως την κύρια δίκη, αποφασίστηκε να κατασχεθούν τα σήματα του σωματείου, αλλά και όλα τα συμβεβλημένα σχήματα που το περιβάλλουν

Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, είναι προγραμματισμένο για τις 30 Ιανουαρίου 2017, να πραγματοποιηθεί η δίκη για τα ασφαλιστικά μέτρα κατά της εταιρίας. Έως τότε, σύμφωνα με την προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε απαγορεύεται να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε μεταβολή περιουσιακών στοιχείων, αλλά και κάθε άλλη διοικητική ή οικονομική πράξη.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας το σωματείο ΕΛΠΑ χρωστάει στο ΙΚΑ περίπου 33 εκατ. ευρώ, 15 εκατ. ευρώ περίπου στο Ελληνικό Δημόσιο και περίπου 10 εκατ. ευρώ στους εργαζομένους. Το Υπουργείο Εργασίας σε συνεργασία με τη διοίκηση του ΙΚΑ θα ρυθμίσει τα της εκτέλεσης μια σειράς αρμοδιοτήτων της ΕΛΠΑ (π.χ. διεθνή διπλώματα) με τον πλέον επωφελή τρόπο και με γνώμονα το συμφέρον των εργαζομένων που είναι εγκλωβισμένοι εκεί.

Το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «η παραβατικότητα, όπως αυτή της διοίκησης της ΕΛΠΑ, είναι εχθροί του κοινωνικού συνόλου και πως τα όποια μέτρα αναλαμβάνονται από την πολιτεία αφορούν το σύνολο της λειτουργίας του σωματείου Πανελλαδικά».