Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Σύγκρουση με την εργασιακή ζούγκλα

Υπ. Εργασίας: Σύγκρουση με την εργασιακή ζούγκλα
Σύγκρουση «με τις αιτίες και τους παράγοντες που έχουν διαμορφώσει συνθήκες εργασιακής ζούγκλας και ανασφάλειας», ως βασική επιλογή, επέλεξε να πραγματοποιήσει το υπουργείο Εργασίας.

Με αφορμή την ενδιάμεση έκθεση του Ινστιτούτου Εργασίας (ΙΝΕ) της ΓΣΕΕ, που είδε προ ημερών το «φως» της δημοσιότητας, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου, παραδέχτηκε ότι «φωτίζεται μία πλευρά της εργασιακής ζούγκλας που έχουν επιβάλει τα μνημονιακά μέτρα και οι νόμοι των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

Με αυτά τα δεδομένα, σημειώνεται ότι συνεχίζεται «η μάχη του υπουργείου Εργασίας για την καταπολέμηση της ανεργίας και την ενίσχυση της απασχόλησης, με πλήρη εργασία, πλήρη δικαιώματα και αξιοπρεπείς μισθούς».

Με αφορμή τη διαπραγμάτευση με τους θεσμούς, που ξεκινάει εκ νέου αύριο το απόγευμα, το υπουργείο Εργασίας προσθέτει ότι «η επανάκτηση βασικών δικαιωμάτων των εργαζομένων, όπως οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η ισχύς και η επέκταση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων, η καταπολέμηση της μαύρης και αδήλωτης εργασίας αποτελούν βασικές προτεραιότητες».

NETWORK