Οικονομία

Υπ. Εργασίας: Προτεραιότητα η διασφάλιση των εργαζομένων του Athens Ledra

Υπ. Εργασίας: Προτεραιότητα η διασφάλιση των εργαζομένων του Athens Ledra
H διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αλλά και η πληρωμή των δεδουλευμένων των εργαζομένων του ξενοδοχείου Athens Ledra, αποτελεί προτεραιότητα για το υπουργείο Εργασίας.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση επιβεβαιώνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία μεταφοράς της επιχείρησης σε νέο επενδυτή. Το υπουργείο Εργασίας εμφανίζεται να έχει ενημερώσει τους εκπροσώπους των περίπου 200 εργαζομένων (150 μόνιμοι και 50 εποχικοί) για όλες τις εξελίξεις. Μάλιστα, όπως τονίζεται, έχουν γίνει πολλές και ουσιαστικές επαφές και συνομιλίες ανάμεσα στους εργαζόμενους και στους υποψήφιους επενδυτές προσπαθώντας να διασφαλίσουν τα δικαιώματά τους.

Σε ό,τι αφορά τα περί καταγγελιών μερίδας εργαζομένων, το υπουργείο Εργασίας επισημαίνει ότι «η συνδρομή του υπουργείου ήταν από την αρχή σταθερή και αταλάντευτη και με συγκεκριμένη πρακτική εφαρμογή: το υπουργείο σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ, σε συντομότατο χρονικό διάστημα, κατέβαλε στους εργαζομένους του Athens Ledra το έκτακτο βοήθημα των 1.000 ευρώ ανά εργαζόμενο και παράλληλα κίνησε όλες τις νόμιμες διαδικασίες για να αναγκαστεί η εταιρία να καταβάλλει δεδουλευμένες αποδοχές».