Οικονομία

Το υπ. Εργασίας για τις μομφές από εργαζόμενους στην Καρυπίδης

Το υπ. Εργασίας για τις μομφές από εργαζόμενους στην Καρυπίδης
Ενοχλημένη εμφανίστηκε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας από την τοποθέτηση μέρους των εργαζομένων της εταιρίας Καρυπίδης ΑΒΕΕ.

Με τον τίτλο «Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Επιχείρηση «ΑΡΒΑΝΙΤΙΔΗΣ ΑΒΕΕ», οι εργαζόμενοι κατήγγειλαν το υπουργείο Εργασίας για μια σειρά «ψεύδη και ανακρίβειες». Από την πλευρά της ηγεσίας του υπουργείου τονίζεται ότι στις 28 Νοεμβρίου είχε εκφράσει «δημόσια την καταγγελία του για όσα παραπειστικά διακινεί η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ».

Επίσης, τονίζεται με νόημα προς το σύνολο των εργαζομένων της εταιρίας, οι οποίοι βρίσκονται επί μήνες απλήρωτοι και σε καθεστώς εργασιακής ανασφάλειας, «ότι ο πραγματικός εχθρός τους δεν είναι το υπουργείο Εργασίας, που αγωνίζεται να βρει λύση σε όφελος τους, αλλά αυτή η παραβατική επιχειρηματικότητα που εκπροσωπεί η εταιρεία ΚΑΡΥΠΙΔΗΣ ΑΒΕΕ».

Το πρόβλημα, καταλήγει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο «δεν επιδέχεται πολιτικές ή μικροπολιτικές εκμεταλλεύσεις, αλλά απαιτεί ωριμότητα και σταθερότητα για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εργαζομένων».