Οικονομία

ΠΟΕΕ–ΥΤΕ: Επενδυτής «φάντασμα» στο Athens Ledra

ΠΟΕΕ–ΥΤΕ: Επενδυτής «φάντασμα» στο Athens Ledra
Για «φιάσκο» και για «παραμύθι με Κινέζο επενδυτή», που επρόκειτο να αγοράσει το ξενοδοχείο Athens Ledra, κάνει λόγο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Επισιτισμού και Τουρισμού.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΕ – ΥΤΕ, οι ιδιοκτήτες του ξενοδοχείου, μαζί με την τράπεζα που έχει αναλάβει τη διαδικασία του πλειστηριασμού (Alpha Bank), διέρρεαν «ευφάνταστα σενάρια», με αποτέλεσμα να μην υπάρξει λύση. Ούτε επενδυτής προέκυψε, ούτε πλειστηριασμός έγινε, αφού για τρίτη φορά κρίθηκε άγονος, την περασμένη Τετάρτη.

Η Ομοσπονδία δεν παραλείπει να αναφερθεί σε «δεκάδες παραπλανητικά δημοσιεύματα», αλλά και σε συνδικαλιστικούς εκπροσώπους, οι οποίοι πραγματοποιούσαν μέχρι και συναντήσεις με τον «επενδυτή – φάντασμα». Μάλιστα, είχαν φτάσει στο σημείο να διαρρέουν ότι η όποια συμφωνία ολοκληρώνεται εντός των επόμενων ωρών, κάτι που τελικά δεν έγινε.

Η ΠΟΕΕ - ΥΤΕ κάνει λόγο για «ύποπτα και παρακμιακά συμβάντα», ενώ χαρακτηρίζει «αναγκαία» την επίσπευση «ενός νέου πλειστηριασμού». Μόνο έτσι, θεωρεί ότι θα διατηρηθεί η όποια ελπίδα, για να επαναλειτουργήσει το ξενοδοχείο, να αποκατασταθεί η απασχόληση και να εξοφληθούν τα οφειλόμενα στους εργαζόμενους.

Υπενθυμίζεται ότι οι 150 μόνιμοι και οι 50 εποχικοί εργαζόμενοι βρίσκονται απλήρωτοι εδώ και 9 μήνες, αφού τους οφείλονται δεδουλευμένα τριών μηνών, ενώ από τον Ιούνιο έχουν προβεί σε επίσχεση εργασίας.