Οικονομία

Εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία: Η κυβέρνηση θέλει να μας στύψει σαν λεμονόκουπα

Εργαζόμενοι στα Ασφαλιστικά Ταμεία: Η κυβέρνηση θέλει να μας στύψει σαν λεμονόκουπα
Τον έντονο προβληματισμό τους, ότι η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας θα τους αναγκάσει να επαναϋπολογίσουν 2,5 εκατ. κύριες συντάξεις και στη συνέχεια θα τους διώξει, εξέφρασαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων στα Ασφαλιστικά Ταμεία.

Κατά την ακρόαση που πραγματοποίησαν νωρίτερα ο πρόεδρος των εργαζομένων στο ΙΚΑ κ. Β. Θεοδωρίδης και ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας εργαζομένων στην κοινωνική ασφάλιση (ΠΟΠΟΚΠ) κ. Αν. Κουρούκλης, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη δημιουργία του Εθνικού Μηχανισμού για την κοινωνική αλληλεγγύη, εκφράστηκε η άποψη ότι οι εργαζόμενοι στα ταμεία «θα κάνουν τη βρώμικη δουλειά». Μετά το υπουργείο Εργασίας θα προχωρήσει σε περικοπές. Πάντως ο υφυπουργός Εργασίας κ. Τάσος Πετρόπουλος εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τους φόβους των εργαζομένων.

Εκφράστηκε ανησυχία όμως και για όσους εργάζονται στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων μετά τη λειτουργία των Κέντρων Κοινότητας. Ενδεικτικό πάντως του κατακερματισμού που επικρατεί στην προνοιακή πολιτική είναι και η τοποθέτηση του επικεφαλής της ΗΔΙΚΑ κ. Α. Τάγαρη, ότι η Παγκόσμια Τράπεζα ρωτούσε να μάθει πόσα είναι τα προνοιακά επιδόματα που χορηγούνται στην Ελλάδα και δεν μπορούσαν οι αρμόδιες υπηρεσίες να δώσουν ξεκάθαρη απάντηση…