Οικονομία

Όλες οι αποδείξεις του 2017 με πλαστικό χρήμα συμμετέχουν στη… λοταρία

Όλες οι αποδείξεις του 2017 με πλαστικό χρήμα συμμετέχουν στη… λοταρία
Ακόμη και οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει από την 1η-1-2017 μέχρι και σήμερα θα συμμετέχουν στις λοταρίες που θα πραγματοποιήσει φέτος το υπουργείο Οικονομικών για να μοιράσει συνολικά 12 εκατ. ευρώ. Αυτό αποκάλυψε η υφυπουργός Οικονομικών Αικατερίνη Παπανάτσιου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο».

Η κα Παπανάτσιου ανέφερε ότι μετά την έκδοση της κοινή υπουργικής απόφασης η οποία θα αναφέρει τα επαγγέλματα που θα εγκαταστήσουν υποχρεωτικά pos, θα ακολουθήσει μια ακόμη απόφαση η οποία θα αφορά  τη λοταρία, μέσω της οποίας θα μοιράζονται, με διάφορες μορφές, 12 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο σε όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα.

Διευκρίνισε, δε, ότι σ’ αυτή τη διαδικασία θα μπουν και οι αποδείξεις από συναλλαγές με πλαστικό χρήμα που έχουν γίνει ως τώρα. Το θεωρητικό σύστημα έχει ήδη καταρτιστεί και τώρα διαμορφώνεται το τεχνικό κομμάτι, πρόσθεσε η κα Παπανάτσιου.

Όπως εξήγησε η υφυπουργός, ο πολίτης μόλις κάνει τη συναλλαγή, αν κερδίσει, θα έχει τη δυνατότητα επιπλέον αγορών, ενώ σε κάποιες άλλες περιπτώσεις η λοταρία θα γίνεται εβδομαδιαία ή μηνιαία. Τα δώρα θα δίνονται ως δυνατότητα αγορών για να ενισχυθεί η κατανάλωση. Η σχετική απόφαση θα πρέπει να έχει εκδοθεί ως το τέλος Μαρτίου, υπογράμμισε η υφυπουργός.