Οικονομία

Ανοικτά τα φαρμακεία το Σάββατο στο Δήμο Αθηναίων

Ανοικτά τα φαρμακεία το Σάββατο Ανοικτά τα φαρμακεία το Σάββατο
Ανοικτά τα φαρμακεία το Σάββατο στο Δήμο Αθηναίων Με απόφαση του ο Δήμος Αθηναίων ενέκρινε την υποχρεωτική διεύρυνση του ωραρίου των φαρμακείων εντός των ορίων του αποφάσισε, θέτοντας σε ισχύ τους σχετικούς νόμους Λοβέρδου και Χατζηδάκη. Ετσι τα φαρμακεία στο Δήμο Αθηναίων θα είναι ανοικτά και το Σάββατο απο τις 9:00 έως τις 5:00

Με την απόφαση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά εφεξής την Δευτέρα και την Τετάρτη από τις 8 πμ έως τις 5 μμ, την Τρίτη, την Πέμπτη και την Παρασκευή από τις 8 πμ έως τις 8 μμ και το Σάββατο από τις 9 πμ έως τις 5 μμ.
 
Το θέμα του ωραρίου αποτελεί «κόκκινο πανί» για τους εκπροσώπους του κλάδου των φαρμακοποιών την τελευταία διετία οπότε και τέθηκε ως όρος του μνημονίου. Μάλιστα, οι φαρμακοποιοί είχαν προσφύγει και στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) σχετικά με το θέμα, αλλά οι προσφυγές τους απορρίφθηκαν.
Το ΣτΕ αποφάνθηκε τον περασμένο Μάιο ότι το διευρυμένο ωράριο των φαρμακείων είναι σύμφωνο με τις συνταγματικές επιταγές, τη Συνθήκη για τη Λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την ελληνική και Ευρωπαϊκή νομοθεσία.