Οικονομία

ΓΓΙΦ: Επαναπρόσληψη εγκύου στην Εθνική Τράπεζα

ΓΓΙΦ: Επαναπρόσληψη εγκύου στην Εθνική Τράπεζα
Στην άμεση επαναπρόσληψη εγκύου, της οποίας η σύμβαση ορισμένου χρόνου είχε λήξει και δεν είχε ανανεωθεί, προέβη η Εθνική Τράπεζα. Πρόκειται για έγκυο που εργαζόταν στην Τράπεζα, μέσω της εταιρίας Mellon Technologies.

Στο θέμα είχε παρέμβει η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων (ΓΓΙΦ), που με επίσημη ανακοίνωση δηλώνει ότι «στάθηκε στο πλευρό της εγκύου εργαζομένης και απέναντι σε κάθε μεθόδευση και καταστρατήγηση εργασιακών δικαιωμάτων γυναικών ως προασπιστής της ισότητας των φύλων και της μητρότητας».

Μάλιστα, απέστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας και συνέδραμε νομικά την εργαζόμενη στη διαδικασία ενώπιον της αρμόδιας Επιθεώρησης Εργασίας Καλλιθέας. Αποτέλεσμα ήταν η άμεση επαναπρόσληψη της εργαζόμενης και η υπογραφή νέας σύμβασης μέχρι τη λήξη του έτους.

Υπ’ αυτό το πρίσμα, η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων, «ως ο αρμόδιος κυβερνητικός μηχανισμός για την πάταξη των έμφυλων ανισοτήτων σε κάθε πτυχή του βίου μας, εκφράζει την πλήρη στήριξη, συμπαράσταση και αλληλεγγύη της στις γυναίκες εργαζόμενες που, είτε κυοφορούν, είτε αναθρέφουν παιδιά, αναγνωρίζοντας στο πρόσωπό τους τη γυναίκα που συνεχίζει να αγωνίζεται και που καλείται να συμφιλιώσει την επαγγελματική με την οικογενειακή ζωή, στην προσπάθειά της να επιτύχει και στους δύο τομείς».
Δηλώνει δε ότι δεν πρόκειται να ανεχτεί καμία άμεση ή έμμεση διάκριση λόγω φύλου στους χώρους εργασίας και θα συνεχίσει να δίνει καθημερινές μάχες για αυτονόητα εργασιακά δικαιώματα και την προστασία της μητρότητας σε κάθε έκφανσή της.