Οικονομία

Πρόοδος για το Ασφαλιστικό - Βήματα σύγκλισης με τους Θεσμούς

Πρόοδος για το Ασφαλιστικό - Βήματα σύγκλισης με τους Θεσμούς
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Πρόοδος φαίνεται πως σημειώθηκε στην διαπραγμάτευση με τους θεσμούς στο σκέλος τουλάχιστον του Ασφαλιστικού όπως ανέφερε υψηλόβαθμος κυβερνητικός στέλεχος πριν από λίγη ώρα. Η υπουργός Εργασίας κ. Αχτσιόγλου αποχώρησε πριν από λίγη ώρα από το τραπέζι της διαπραγμάτευσης

Ειδικότερα σύμφωνα με το υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου η διαπραγμάτευση συνεχίζεται και αύριο στα ζητήματα τουλάχιστον του Ασφαλιστικού ενώ υπήρξε πρόοδος σχετικά με το «καυτό» ζήτημα.

Επίσης διέψευσε ότι η αφετηρία των μέτρων θα είναι το 2018 αλλά δεν οριοθετήθηκε αν είναι η αφετηρία το 2019 η το 2020 « πρόκειται για μια διαδικασία on going» όπως ανάφερε χαρακτηριστικά το στέλεχος του υπουργείου εργασίας. όσο αφορά το ύψος των παρεμβάσεων δεν υπήρξε συμφωνια αφού η κυβέρνηση προτείνει παρεμβάσεις ύψους 0.75% του ΑΕΠ ενώ το  ΔΝΤ ζητά μέτρα ύψους 1%.

«Υπήρξε μια πρόοδος σήμερα θα συνεχίσουμε και αύριο το πρωί σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και στις 15:00 θα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση με τους επικεφαλής», ανέφερε ο αρμόδιος παράγων. Διευκρίνισε δε ότι "συζητήσαμε για το δημοσιονομικό και την προνομοθέτηση" κι ότι δεν υπάρχει στην ατζέντα το ενδεχόμενο επιβολής των μέτρων για τις συντάξεις από το 2018.

Παράλληλα άγνωστο είναι αν αύριο θα σημάνει η αποχώρηση των εκπροσώπων των Θεσμών ενόψει Euroworking Group που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Πέμπτη.

Αύριο αναμένεται στις 15:00 νέα συνάντηση μεταξύ της υπουργού Εργασίας κ. Αχτσιόγλου και των εκπροσώπων των θεσμών ενώ αυτή την ορά που συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με το οικονομικό επιτελείο και συγκεκριμένα με τον κ. Παπαδημητρίου Τσακαλώτου και του κ. Χουλιαράκη.