Οικονομία

ΟΙΥΕ: Να κατατεθούν τα στοιχεία για τους… μπράβους των ATM’s

ΟΙΥΕ: Να κατατεθούν τα στοιχεία για τους… μπράβους των ATM’s
Διευκρινήσεις για το ζήτημα που ανέκυψε με εργαζόμενους, οι οποίοι οδηγούνται στα ATM’s τραπεζών συνοδεία μπράβων για να πραγματοποιήσουν ανάληψη του νόμιμου μισθού που τους έχει κατατεθεί στην τράπεζα και στη συνέχεια να τον επιστρέψουν στον εργοδότη για να τους καταβληθεί μέρος αυτού, δίνει η Εκτελεστική Επιτροπή της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ).

Όπως επισημάνθηκε, η συγκεκριμένη καταγγελία δεν έχει γίνει από την ΟΙΥΕ, αλλά από πρωτοβάθμιο σωματείο-μέλος της οργάνωσης με έδρα την Πάτρα.

Επίσης, στην Ομοσπονδία μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία τέτοια καταγγελία (επώνυμη ή ανώνυμη), ούτε έχει τεθεί στα θεσμικά της όργανα (Εκτελεστική Επιτροπή, Διοίκηση) τέτοιου είδους ζήτημα από το Σωματείο – μέλος.

Αποτέλεσμα είναι η ΟΙΥΕ να τονίζει ότι δεν έχει στοιχεία, για να διερευνήσει τις καταγγελίες και να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες.

Με βάση όλα τα παραπάνω η Ομοσπονδία ζητάει να κατατεθούν από το Σωματείο, στα όργανα της ΟΙΥΕ αλλά και στις αρμόδιες αρχές, όλες οι καταγγελίες περί εργοδοτικών μπράβων, από τη στιγμή που στοιχειοθετείται – εκτός άλλων – και ποινικό αδίκημα.