Οικονομία

ΕΚΑ: Απόλυση συνδικαλίστριας από τη Mellon Technologies

ΕΚΑ: Απόλυση συνδικαλίστριας από τη Mellon Technologies
Στην καταγγελία ότι η εταιρία Mellon Technologies απέλυσε εργαζόμενη που ανήκει στα ιδρυτικά μέλη του σωματείου, προέβη το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας (ΕΚΑ).

Με επίσημη ανακοίνωση το σωματείο γνωστοποίησε ότι η απόλυση έγινε με την εταιρία να στέλνει δικαστικό επιμελητή στο σπίτι της εργαζόμενης, ενώ είχε αναρρωτική άδεια…

Το ΕΚΑ κάνει λόγο για «συνδικαλιστική δίωξη» και προσθέτει ότι η εταιρία με «στοχευμένες απολύσεις ιδρυτικών μελών του σωματείου, πιέσεις και εκφοβισμούς κατάφερε να εμποδίσει την πραγματοποίηση εκλογών μέσα σε έξι μήνες (όπως προβλέπει ο νόμος) και έτσι το σωματείο αποψιλωμένο έπαψε στα τέλη του Δεκέμβρη να υπάρχει. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι, μαζί με την συναδέλφισσα Α.Κ., συνέχισαν την προσπάθεια για να στήσουν νέο σωματείο στο χώρο δουλειάς, καταθέτοντας εκ νέου καταστατικό ίδρυσης σωματείου. Εδώ και καιρό, η εταιρεία δεν έδινε ουσιαστική εργασία στη συνάδελφο και στη συνέχεια, ο προϊστάμενος της την κάλεσε για να της προτείνει να πάρει από τώρα τους μισθούς που απομένουν μέχρι τη λήξη της θητείας της στο ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων καθώς και την αποζημίωσή της και να απολυθεί “οικειοθελώς”, παραιτούμενη βέβαια και από το σωματείο».

Σύμφωνα με το ΕΚΑ στόχος της συγκεκριμένης συνδικαλιστικής δίωξης, είναι η εταιρία «να τρομοκρατήσει τους υπόλοιπους εργαζόμενους για να «κάτσουν ήσυχοι».

Η εταιρία Mellon Technologies δηλώνει ότι δραστηριοποιείται στο χώρο της πληροφορικής, των ηλεκτρονικών συναλλαγών και του business process management. Συνεργάζεται με τράπεζες, τηλεπικοινωνιακούς πάροχους, δημόσιους οργανισμούς, ΔΕΚΟ και αλυσίδες λιανικής.