Οικονομία

Για έρευνα και μέτρα σε βάρος των εργοδοτών-«μπράβων» δεσμεύτηκε το ΣΕΠΕ

Για έρευνα και μέτρα σε βάρος των εργοδοτών-«μπράβων» δεσμεύτηκε το ΣΕΠΕ
Η διερεύνηση όλων των καταγγελιών, με συντονισμό των ελεγκτικών και των αστυνομικών αρχών, για να αντιμετωπιστούν οι παραβατικές συμπεριφορές εργοδοτών, αποφασίστηκε σε ευρεία σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πάτρα.

Η σύσκεψη έλαβε χώρα στην πρωτεύουσα της Αχαΐας, καθώς εκεί, σε πρωτοβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο, έγιναν οι σχετικές καταγγελίες που αναφέρονταν σε εργαζόμενους οι οποίοι εξαναγκάζονται από «μπράβους» να μεταβούν στα ΑΤΜ’sτων τραπεζών, να κάνουν ανάληψη του μισθού τους και να επιστρέψουν μέρος αυτού στον εργοδότη τους.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο Ειδικός Γραμματέας του ΣΕΠΕ, Νάσος Ηλιόπουλος, αντιπροσωπεία των τριών σωματείων Μαγείρων, Ξενοδοχοϋπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων νομού Αχαΐας και στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας.

Αποφασίστηκε να εξεταστούν διεξοδικά οι σχετικές καταγγελίες και να γίνουν συντονισμένα όλες οι ενέργειες που απαιτούνται ώστε να παταχθούν αυτές οι παραβατικές συμπεριφορές από συγκεκριμένους εργοδότες.

Τονίστηκε ότι αυτές οι ενέργειες όχι μόνο παραβιάζουν την εργατική νομοθεσία, αλλά και προσβάλλουν την αξιοπρέπεια των εργαζομένων. Στο πλαίσιο αυτό, η πλευρά του υπουργείου Εργασίας επισήμανε την αποφασιστικότητά της για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι από τέτοια ακραία φαινόμενα παραβατικής συμπεριφοράς.