Οικονομία

Οι 1453 προσλήψεις στην ΕΔΤ όταν αδειάσει το Ραδιομέγαρο

Οι 1453 προσλήψεις στην ΕΔΤ όταν αδειάσει το Ραδιομέγαρο
Οι 1453 προσλήψεις στην ΕΔΤ όταν αδειάσει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής Σε τρείς εβδομάδες αναμένεται να αρχίσει να εκπέμπει κανονικό πρόγραμμα - ενημερωτικό σε πρώτη φάση - η δημόσια τηλεόραση .Οι 1453 προσλήψεις όταν αδείασει το Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής .

Ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας αρχικώς θα λειτουργήσει από τις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στην Κατεχάκη, με προσωπικό περίπου 600 ατόμων, όπως τόνισε ακόμη μία φορά ο αρμόδιος υφυπουργός Παντελής Καψής, μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Mega.

Και ναι μεν έγινε η προκήρυξη των υπολοίπων 1.453 θέσεων (έως τις συνολικά 2.000 που απαιτούνται για την πλήρη λειτουργία του προσωρινού τηλεοπτικού φορέα), αλλά οι προσλήψεις για το σύνολο των θέσεων εξαρτώνται και από τις δυνατότητες των κτιριακών εγκαταστάσεων.

«Δεν χωρούν 2.000 άνθρωποι στην Κατεχάκη, γι' αυτό καταρχάς υποχρεωτικά θα πάμε σε ένα σχήμα ανάγκης», ανέφεραν κύκλοι της κυβέρνησης, ενώ ο αρμόδιος υφυπουργός επισήμανε πως «όταν ανοίξει το Ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή και μεταφερθεί εκεί (σ.σ.: ο μεταβατικός τηλεοπτικός φορέας), τότε θα γίνουν οι 2.000 προσλήψεις που έχουν συμφωνήσει οι δύο πολιτικοί αρχηγοί. Αυτή τη στιγμή έχουμε πει ότι περιμένουμε από τους ίδιους τους εργαζομένους να πάρουν τις αποφάσεις τους.

Ο,τι είχαμε υποσχεθεί έχει εκπληρωθεί. Δεν υπάρχει, νομίζω, κανένα θέμα στο τραπέζι και είναι η σειρά τους να πάρουν τις αποφάσεις τους».

Η διαδικασία υποβολής συμμετοχής (οι αιτήσεις ήταν τουλάχιστον 8.000 έως χθες) θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή και από τις αιτήσεις που έχουν κατατεθεί περισσότερες από 1.200 προέρχονται από εργαζομένους της πρώην ΕΡΤ.
Ο υφυπουργός Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης εξέφρασε επίσης την εκτίμηση ότι «η συντριπτική πλειονότητα εκείνων που θα απασχοληθούν στον μεταβατικό τηλεοπτικό φορέα θα είναι από την ΕΡΤ».