Οικονομία

ΕΦΚΑ: Παράταση για τις εισφορές

ΕΦΚΑ: Παράταση για τις εισφορές
upd: ΕΦΚΑ: Δόθηκε παράταση για τις ασφαλιστικές εισφορές Νέα παράταση για τις εισφορές Ιανουαρίου που πρέπει να καταβληθούν στο νεοσύστατο ΕΦΚΑ σκοπεύει να δώσει η Διοίκηση του Ταμείου και το υπουργείο Εργασίας.

Το υπουργείο Εργασίας διαπιστώνοντας το πρακτικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τους περίπου 60.000 ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ οι οποίοι ακόμα δεν έχουν λάβει τα ειδοποιητήριά τους, προσανατολίζεται να δώσει παράταση.

«Εάν δεν προλάβει κάποιος να πληρώσει αύριο μπορεί να πάει να το κάνει Δευτέρα-Τρίτη, χωρίς να υπάρχει κάποιο πρόστιμο. Αυτή είναι η κατεύθυνση »τόνισε ο κ. Τσακίρης, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει προκύψει με τους χιλιάδες ασφαλισμένους του ΕΦΚΑ οι οποίοι δεν έλαβαν εγκαίρως τα ειδοποιητήριά τους.

«Όλα δείχνουν ότι μέχρι αύριο (Παρασκευή 17 Μαρτίου) θα έχουν αναρτηθεί και οι τελευταίες ασφαλιστικές υποχρεώσεις των 90.000 ασφαλισμένων που είναι το υπόλοιπο» ανέφερε ο κ. Τσακίρης.

Σύμφωνα με τον ίδιο με τις ΑΠΔ (Αναλυτική Περιοδική Δήλωση) δεν υπάρχει πλέον καμία εκκρεμότητα. «Έχει ετοιμαστεί και η πλατφόρμα, έχει δοκιμαστεί και από αύριο θα είναι και αυτή σε λειτουργία για να μπορέσουν οι εργοδότες να δηλώσουν τους εργαζόμενους» κατέληξε ο υποδιοικητής του ΕΦΚΑ.

Πρόκειται για περιπτώσεις ασφαλισμένων όπου έχει διαπιστωθεί ότι είχαν «μπλοκάκι» το 2015, αλλά ακόμα δεν έχει διασταυρωθεί εάν διαθέτουν και κατά το τρέχον έτος. Υπενθυμίζεται ότι η καταβολή ασφαλιστικών εισφορών για το μήνα Ιανουάριο έχει ήδη παραταθεί έως την ερχόμενη Παρασκευή, 17 Μαρτίου. Άγνωστο είναι, λοιπόν, εάν αποφασιστεί, την τελευταία στιγμή, να δοθεί παράταση, συνολικά για όλες τις εισφορές.

Έως τώρα πάντως υπάρχει η δεδομένη επιθυμία του υπουργείου Εργασία να παρατείνει την καταληκτική ημερομηνία καταβολής εισφορών, ειδικά γι 'αυτή την πολύ συγκεκριμένη ομάδα ασφαλισμένων.