Οικονομία

Διαβεβαιώσεις ΕΦΚΑ για την απονομή των συντάξεων που εκκρεμούν έως τον Οκτώβριο

Διαβεβαιώσεις ΕΦΚΑ για την απονομή των συντάξεων που εκκρεμούν έως τον Οκτώβριο
Του Βασίλη Αγγελόπουλου Τη βεβαιότητα ότι θα επιτευχθεί η καταβολή των εκκρεμών συντάξεων έως τον Οκτώβριο του τρέχοντος έτους, εξέφρασε η διοίκηση του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ).

 Απαντώντας σε δημοσίευμα του «Ελ. Τύπου» που παρουσίασε έγγραφο του Φορέα με το οποίο εκφράζονται ανησυχίες για το εάν θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα, η διοίκησή του επισημαίνει ότι «καθήκον και υποχρέωση αποτελεί η εποπτεία των δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη. Σημειώματα όπως αυτό που επικαλείται το δημοσίευμα, με τα οποία επισημαίνονται τα θέματα που η Διοίκηση απευθύνει στα στελέχη προς αντιμετώπιση, αποτελούν απόδειξη χρηστής διοίκησης».

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), το τρίμηνο Ιανουαρίου– Μαρτίου 2017 εκδόθηκαν και καταβλήθηκαν περισσότερες από 40.000 συντάξεις.

Με αυτά τα δεδομένα και με τον ρυθμό έκδοσης συντάξεων να αυξάνεται, όσο ομαλοποιείται η λειτουργία του ΕΦΚΑ, επιβεβαιώνεται ότι είναι εφικτός ο στόχος για την εκκαθάριση των εκκρεμών αιτήσεων μέχρι τον Οκτώβριο του 2017.