Οικονομία

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά

Πώς θα λειτουργήσουν τα ΜΜΜ την Πρωτομαγιά
Με στάση εργασίας την Δευτέρα 1η Μαΐου, από την έναρξη της βάρδιας έως τις 8 το πρωί, θα συμμετάσχουν οι εργαζόμενοι στον ηλεκτρικό (ΗΣΑΠ) στις κινητοποιήσεις της Πρωτομαγιάς.

Τα τρόλεϊ θα είναι ακινητοποιημένα, λόγω 24ωρης απεργίας που εξήγγειλε η Ένωση Εργαζομένων ΗΛΠΑΠ. Τα λεωφορεία θα κινηθούν από 9 το πρωί έως 9 το βράδυ, καθώς το Συνδικάτο Εργαζομένων και Θυγατρικών Εταιρειών ΟΑΣΑ αποφάσισε στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 09.0 και από τις 21.00 έως τη λήξη της βάρδιας.

Κανονικά θα λειτουργήσει το μετρό και το τραμ. Στο μετρό, δεν θα πραγματοποιούνται δρομολόγια στο τμήμα Δουκ. Πλακεντίας – Αεροδρόμιο, λόγω της απεργίας της ΤΡΑΙΝΟΣΕ. Αναμένεται η απόφαση των εργαζόμενων του μετρό. Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο προαστιακός σιδηρόδρομος.

“Η φετινή Πρωτομαγιά δεν είναι μόνο ημέρα μνήμης για τα αμέτρητα θύματα της εργατικής τάξης που αγωνίστηκαν για ένα καλύτερο αύριο, αλλά και αφετηρία νέων αγώνων σε μια κρίσιμη περίοδο για την χώρα” αναφέρει σε ανακοίνωση της η Ένωση Εργαζομένων ΗΣΑΠ και τονίζει πως η εργατική Πρωτομαγιά πρέπει να γίνει αφετηρία νέων αγώνων και ορόσημο ενωτικών αγώνων και διεκδικήσεων.

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία στα λιμάνια.