Οικονομία

ΟΤΟΕ: Δικαίωση για τις απειλές απολύσεων από την Τράπεζα Αττικής

ΟΤΟΕ: Δικαίωση για τις απειλές απολύσεων από την Τράπεζα Αττικής
«Απόλυτη δικαίωση» χαρακτήρισε η ΟΤΟΕ και ο Σύλλογος των Εργαζομένων στην Τράπεζας Αττικής, το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στο Υπουργείο Εργασίας για να αντιμετωπιστεί η απειλή της διοίκηση της Τράπεζας να απολύσει 14 εργαζόμενους.

Η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 28/4/2017, με την παρουσία της Υπουργού Εργασίας κας Έφης Αχτσιόγλου προέκυψε ως αποτέλεσμα της άμεσης αντίδρασης της ΟΤΟΕ και του Συλλόγου των Εργαζομένων απέναντι στην αντεργατική επιλογή της Διοίκησης της Τράπεζας Αττικής. Η αρμόδια Υπουργός συναίνεσε στις θέσεις της ΟΤΟΕ οι οποίες ισχύουν και δεν αμφισβητούνται, τόσο για την προστασία της απασχόλησης που προβλέπεται στις Κλαδικές Σ.Σ.Ε. όσο και για την εφαρμογή των εσωτερικών Κανονισμών Λειτουργίας.

Η ΟΤΟΕ, με επίσημη ανακοίνωση εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή της για το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης, το οποίο θεωρεί «ιδιαίτερα σημαντικό αφού έγινε σαφές ότι, οι δημοκρατικοί θεσμοί των Συλλογικών Συμβάσεων και των συμφωνιών σε θέματα κανονισμών εσωτερικής λειτουργίας αλλά και γενικότερα, ισχύουν ακόμα σε αυτή τη χώρα και δεσμεύουν και την πολιτεία σε αυτονόητες και, ταυτόχρονα, δίκαιες αποφάσεις, που αφορούν στην εφαρμογή και της εργατικής νομοθεσίας».

Ακόμα, κατά την Ομοσπονδία «η σημασία της απόφασης αυτής στις δοσμένες συνθήκες, δεν αποτελεί μόνο αποτροπή αυθαίρετων και καταχρηστικών απολύσεων σε έναν ευαίσθητο κλάδο της οικονομίας, αλλά αποτελεί, παράλληλα, και θεσμικό ανάχωμα σε ανάλογες υστερόβουλες σκέψεις και σχεδιασμούς.