Οικονομία

Νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα

Νέα εγκύκλιος ΕΦΚΑ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας στον ιδιωτικό τομέα
Εγκύκλιο εξέδωσε το ΕΦΚΑ για την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τη χορήγηση βεβαιώσεων χρόνου ασφάλισης

Συγκεκριμένα γίνεται γνωστό σχετικά με την αναγνώριση προϋπηρεσίας εκτός δημοσίου τομέα των εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δόθηκε η δυνατότητα στους υπαλλήλους του δημοσίου, Ν.Π.Δ.Δ. κ.λ.π., να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία εκτός δημοσίου τομέα.

Για την εφαρμογή των παραπάνω σύμφωνα με την εγκύκλιο του ΕΦΚΑ εξακολουθούν να ισχύουν οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τους ενταχθέντες στον Ε.Φ.Κ.Α. φορείς για θέματα αρμοδιότητας έκδοσης, προϋποθέσεις και τύπο βεβαίωσης, με την τροποποίηση αναφοράς των νέων διατάξεων στις χορηγούμενες βεβαιώσεις.

Έτσι ενημερώνει τους εκπαιδευτικούς πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης που επιθυμούν να αναγνωρίσουν προϋπηρεσία ασφαλιστέα σε ενταχθέντες στον Ε.Φ.Κ.Α. φορείς, να απευθύνονται στις κατά περίπτωση Υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. για την χορήγηση της εν λόγω βεβαίωσης.

Οι αρμόδιες Υπηρεσίες του Ε.Φ.Κ.Α. θα πρέπει να προχωρούν στην έκδοση των σχετικών βεβαιώσεων κατά το πρότυπο των οδηγιών εφαρμογής των προγενέστερων διατάξεων
(Π.Δ. 69/2016) με την προσθήκη των νέων διατάξεων στη χορηγούμενη βεβαίωση.