Οικονομία

Αποζημίωση θεραπειών στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ

Αποζημίωση θεραπειών στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ
Αποζημίωση θεραπειών στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ Οδηγίες για την αποζημίωση θεραπειών στα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ γίνει εγκύκλιος του ΕΟΠΥΥ.

Τα Κέντρα Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας για ΑΜΕΑ, όπως αναφέρει το ΦΕΚ 789/Β/1993, και ο Ενιαίος Κανονισμό Παροχών Υγείας (ΦΕΚ 3054/18-11-2012) έχουν υποχρέωση να καλύπτουν όσο το δυνατό μεγαλύτερο φάσμα των αναγκών των ΑμεΑ., εντός του ωραρίου παραμονής τους σε αυτό: « Η χορήγηση του νοσηλίου – τροφείου σε όλες τις κατηγορίες ιδρυμάτων και των κέντρων διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας, με τυχόν ταυτόχρονη χορήγηση πράξεων θεραπείας για την ίδια πάθηση, θεωρείται διπλή παροχή σε είδος και δεν δύναται να χορηγηθεί».

Τα Κέντρα Διημέρευσης –Ημερήσιας Φροντίδας, βάσει της άδειας λειτουργίας τους περιθάλπουν ορισμένο αριθμό ΑμεΑ και παρέχουν σε αυτά, όλο το πρόγραμμαπράξεων θεραπείας που έχουν ανάγκη .

Στις περιπτώσεις των Κέντρων Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας που παρέχουν πράξεις θεραπείας σε ΑμεΑ, σε ωράριο, πέρα του ωραρίου λειτουργίας τους σαν Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας, και έχοντας υπόψη την καλύτερη εξυπηρέτηση των ΑμεΑ , θα μπορούν οι ίδιοι οι ασφαλισμένοι, ακολουθώντας όλες τις σχετικές οδηγίες του ΕΟΠΥΥ για την αποζημίωση πράξεων θεραπείας, που αναφέρονται στο άρθρο 17 του ΕΚΠΥ και των σχετικών εγγράφων, (όπως αριθ.πρωτ.6046/7-2-2013), να αποζημιώνονται από τα τμήματα Παροχών του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και των Περιφερειακών Υπηρεσιών του ΕΟΠΥΥ.
Επιπρόσθετα θα προσκομίζουν : α) υπεύθυνη δήλωση όπου θα αναφέρουν ότι δεν τους χορηγείται άλλο νοσήλειο –τροφείο και
β) υπεύθυνη δήλωση του Κέντρου Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας ότι οι πράξεις θεραπείας διενεργούνται εκτός ωραρίου λειτουργίας του ΚΔ-ΗΦ..
( Όλα τα παραπάνω, μέχρι την γνωμοδότηση της Νομικής υπηρεσίας και την υπογραφή συμβάσεων με τα Κέντρα Διημέρευσης Ημερήσιας Φροντίδας όπου
μπορεί να ορισθούν διαφορετικά).